reklama 11C

Jezdci New York Empire proklouzli do GC Super Cupu

ikonka

Doslova „za pět minut dvanáct“ se mezi šestnáct nejlepších týmů, které se představí v polovině prosince v Praze při Global Champions Super Cupu, dostali jezdci New York Empire. Po posledním kole v Dauhá poskočili ze sedmnácté na šestnáctou příčku!
16.11.2018 12:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Poslední možnost bodovat v šestnáctém závodě Global Champions League v Kataru dokonale využili členové New York Empire. Do soutěže, jež se konala 8. – 10. listopadu nastupovali ze sedmnácté příčky. Dokázali však zabojovat a o jediný bod přeskočili celek Chantilly Pegasus, pro který tak zůstaly brány pražské galashow světového parkuru Global Champions PlayOffs zavřené.
 
Výborný výkon podal v Dauhá Scott Brash, jenž patří k nejúspěšnějším členům britské národní reprezentace. Je držitelem týmového zlata z olympijských her z roku 2012 v Londýně, zlato s družstvem bral také o rok později na mistrovství Evropy v Herningu. Tam navíc jako jednotlivec skončil na třetím místě. Brash se stal také prozatím jediným jezdcem historie, jenž získal takzvaný Rolex Grand Slam, což jsou tři po sobě jdoucí prvenství ve vybraných Grand Prix. Úspěchů v soutěžích Poháru národů nebo Světového poháru má nepočítaně. Koňskými partnery Brashe pro nejtěžší parkury jsou klisna Ursula XII a valach Hello Forever. Ursula je však již sedmnáctiletá, takže se na její pozici začíná prosazovat devítiletý hnědák Hello Shelby, s nímž se Brit letos představil v několika soutěžích Global Champions. 
 
Podíl na postupu do Prahy měl také David Will, jenž společně s Brashem bojoval v Dauhá o poslední body do žebříčku. Třicetiletý Němec má za sebou řadu vítězství ve Velkých cenách na nejvyšší úrovni obtížnosti včetně Světového poháru 2013 v s´Hertogenbosch či Pohárech národů v Linci a Wellingtonu v letech 2011 a 2012. V parkurech do 160 cm sedlá nejčastěji třináctiletou belgickou klisnu Teavantu II C Z. 
 
Dalším esem v týmu New York Empire je irský reprezentant Cian O´Connor. Také on má na svém kontě triumfy z vrcholných světových akcí. V roce 2017 vyhrál s družstvem mistroství Evropy v Göteborgu, z olympijských her v Londýně má individuální bronz. Třikrát startoval na Světových jezdeckých hrách včetně těch letošních v Tryonu v USA, na evropském šampionátu se představil celkem devětkrát. Jeho stájovou jedničkou je belgický hřebec Good Luck. K dispozici má také Clenura a Exelera, kteří mají rovněž nejvyšší výkonnost.
 
Sestavu newyorského impéria doplňují dvě americké jezdkyně. Georgina Bloomberg absolvovala řadu Velkých cen i Pohárů národů v národní reprezentaci Spojených států amerických. Z Panamerických jezdeckých her v Torontu si v roce 2015 odvezla týmový bronz. Kvalifikovala se do finále Světového poháru v Las Vegas. V sérii Global Champions se prezentuje nejčastěji v sedle třináctileté ryzky Manodie II H. Další americkou členkou týmu je dvaadvacetiletá Lillie Keenan. Ta jako mladá jezdkyně zcela ovládla severoamerické mistrovství v roce 2013, kdy vyhrála soutěž jednotlivců i družstev. Zlato má také z amerického šampionátu juniorů o rok dříve. Stejně jako její kolegové, také Lillie Keenan disponuje několika špičkovými koňmi. V sérii závodí s belgickým valachem Skyhorsem a také běloušem Fibonaccim, který léta skákat v sedle s německou hvězdou Meredith Michaels-Beerbaum.
 
Jezdci New York Empire doplnili šestnáctku kvalifikovaných týmů, které se představí od 13. prosince v O2 areně v Praze. Ve vyřazovacím Global Champions Super Cupu uvidí diváci nejlepší jezdce a koně světa. Nejprve se ve čtvrtek utkají zástupci dvanácti družstev na 5. až 16. pozici žebříčku ve čtvrtfinále, z nichž osm postoupí do pátečního semifinále. Do něj se zapojí i reprezentanti čtyř nejlepších družstev z kvalifikace. O vítězném celku bude jasno v neděli 16. prosince, kdy se jede finále pro osm nejlepších družstev, jež vzejdou z páteční části vyřazovací soutěže. 
 
Vstupenky na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Stále jsou volná místa na všechny čtyři dny, a to od 490 Kč. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Zájemci, kteří si chtějí tuto událost užít z unikátního místa u privátního stolu včetně gastronomických služeb v luxusních prostorách Klubového patra, mají možnost si zakoupit na vybrané dny VIP stůl pro 2 nebo 4 osoby, a to již od 12.990 Kč (bez DPH). Podrobnosti jsou na stránce www.pragueplayoffs.com/vip.
 
Foto Stefano Grasso/GCL



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE