reklama 11A

Jednání o návratu GC Playoffs do Prahy byla náročná, říká Jan Andrlík

ikonka

O pořadatelství Global Champions Playoffs se v následujících letech bude střídat Praha se saudskoarabským Rijádem. „Vyjednat návrat vrcholu této prestižní parkurové série bylo náročné a zdlouhavé,“ přiznal Jan Andrlík z Czech Equestrian Teamu.
21.03.2024 12:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Praha hostila prvních pět ročníků GC Playoffs a když v loňském roce pořadatelé série oznámili, že se v České republice uskuteční v listopadu 2023 naposledy, zklamání neskrývali jak fanoušci z České republiky i dalších Evropských zemí, tak mnozí jezdci. 
 
Na začátku sezony 2024 však přišla zpráva, že se akce do Prahy vrátí, a to hned třikrát. Má to však jeden háček – bude se každý druhý rok střídat s Rijádem, který bude organizovat GC Playoffs v letošním roce. „Jednání byla náročná a zdlouhavá. Těch aspektů, které jsme museli řešit, bylo velké množství a jednání běžela v podstatě rok. Probírali jsme různé možnosti a varianty. Musím říct, že jsme šťastní, že se nám podařilo dohodnout pro Prahu další tři ročníky, byť to je vždy ob jeden rok,“ uvedl v rozhovoru pro EquiTV.cz ředitel organizačního výboru Czech Equestrian Teamu Jan Andrlík.
 

Psali jsme: GC Playoffs se vrátí do Prahy. V O2 areně bude v letech 2025, 2027 a 2029

 
„Pořádat tuto akci jednou za dva roky vnímáme pozitivně. Alespoň budeme moci načerpat novou energii a nápady na doprovodný program. Budeme mít více času na přípravu a na to, abychom přinesli opět něco nového,“ pokračuje Andrlík. Věří, že to bude mít i pozitivní vliv na další zvyšování návštěvnosti. „Když se podíváme zpět, tak nárůst zájmu ze strany diváků měl setrvalý nárůst. Celý projekt si získával postupně fanoušky nejen kolem jezdeckého sportu. Veřejnost zjistila, že je to zajímavá akce i pro rodiny s dětmi. Věřím, že všichni budou nadšení z toho, že se do O2 areny vrátí i v dalších letech.“
 
Jan Andrlík si je zároveň vědom, že pořadatel z Rijádu má obrovské možnosti a bude zajisté zajímavé sledovat, jak organizaci této akce uchopí. „Finanční stránka je jedna věc, ale celý náš tým to dělá srdcem. Bude to jistě i pro nás lekce sledovat, jak to dělají v Rijádu. Zároveň však chceme, aby Prague Playoffs zůstaly nadále originální a svým způsobem jedinečné,“ dodal Jan Andrlík.
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }