reklama 11D

Prague Lions skončili v Super Cupu GCL čtvrtí. Riesenbeck slaví triumf

ikonka

Finále Super Cupu Global Champions League, kterým vyvrcholila galashow světového parkuru Prague Playoffs v libeňské O2 areně, bylo napínavé až do úplného závěru. Nakonec o vítězném týmu rozhodly pouhé tři sekundy.
19.11.2023 20:47  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Tým Prague Lions nastupoval do nedělní dvoukolové soutěže GCL s výškou překážek do 165 centimetrů jako první, jelikož jednotlivé startovní pozice určovalo umístění v pátečním semifinále. Za domácí družstvo otevíral celé klání Belgičan Niels Bruynseels se čtrnáctiletým valachem Delux van T & L a zapisoval pouze čtyři trestné body za jednu chybu. Fernando Martinez Sommer udělal změnu v sestavě koní a v neděli osedlal jedenáctiletého valacha High Five. Do cíle s ním napoprvé dovezl osm bodů. Pieter Devos pak na šestnáctileté klisně Mom´s Toupie de la Roque přidal další čtyři body a dohromady jich tak lvi měli šestnáct, což stačilo na průběžné páté místo.
 
Druhé kolo pražskému celku vyšlo o něco lépe, když Bruynseels i Devos předvedli bezchybné jízdy. Připočítávalo se jen dvanáct bodů Martinez Sommera. V konečných součtech skončili Prague Lions čtvrtí před St. Tropez Pirates a Madrid in Motion. S dvaceti body se dostali na třetí pódiovou příčku Paris Panthers.
 
Hlavní boj o vítězství v Super Cupu však svedli Valkenswaard United s Riesenbeck International. Obě družstva si z první části soutěže nesla zatížení pouhými čtyřmi body. Jezdci Valkenswaardu Marcus Ehning s hřebcem Stargoldem a Gilles Thomas na klisně Luna van het Dennehof šli čistě. Jejich kolega John Whitaker ve dvojici s valachem Equine America Unick du France obdržel čtyři body, a tak už museli jen čekat, zda přidají nějakou chybu i soupeři.
 

Psali jsme: Julien Epaillard vyhrál před vyprodanou O2 arenou Super Grand Prix

 
Eoin McMahon s klisnou Milou pro Riesenbeck zajistil druhou nulu, ovšem Christian Kukuk se na valachovi Checker 47 neubránil jednomu shození. Philipp Weishaupt na valachovi Zineday tak byl pod obrovským tlakem, neboť si nemohl dovolit žádné zaváhání. Navíc musel jet svižně, aby součet všech tří časů byl menší, než 213,94 sekundy. To se mu nakonec povedlo, týmový čas byl 210,36 a Weishaupt tak mohl hned v kolbišti začít slavit vítězství před více jak deseti tisícovkami parkurových fanoušků. 
 
Celkem Prague Playoffs v libeňské O2 areně navštívilo 39.212 diváků, což je nový rekord pro celou sérii Global Champions. Všichni zúčastnění nešetřili superlativy na adresu pořadatelů a vyslovili přání, aby se jednou tento vrchol sezony do Prahy vrátil. Příští rok se však zcela jistě přesune do saudskoarabského Rijádu.
 
Foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tisková zpráva GC Prague Playoffs
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE