reklama 11B

Ideal King má francouzský hattrick. V Deauville opět ukázal svůj speed

ikonka

Čtyřletý valach Ideal King ze stáje Leram napodobil svého stájového kolegu Comblota. Třetí francouzské vítězství v rámci jedné sezony vybojoval v Deauville pod žokejem Maximem Guyonem. Solidně se v českém tréninku uvedl tříletý Bowdra.
19.10.2021 18:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Velkou stíhací jízdu se šťastným koncem předvedl v úterý na all-weather dráze v Deauville čtyřletý Ideal King. Valach stáje Leram zvítězil pod Maximem Guyonem v handicapu Prix du Marais Vernier (1900 m, 23 000 eur) a zajistil svému trenérovi Václavu Lukovi mladšímu již dvanáctý francouzský triumf v letošní sezoně.

Guyon dlouho zůstával v klidu, ve vnitřní stopě uprostřed pole si chvílemi nechal přední koně utéct až o deset délek. Když 400 metrů před cílem zavelel k útoku, měl kolem sebe několik soupeřů, mezi nimiž se musel Ideal King proplést.

V Bošovicích trénovaný tmavý hnědák však skvěle akceleroval a za distancí už bojoval o vítězství, které nakonec získal jistě o 1 1/4 délky před listed umístěným Nosdargentem.

 

Čtěte také: Hvězda Markoni LP i Blue Coral v chovu. Srbská stáj zažívá krásné časy

 

Ideal King tak napodobil loňský výkon svého stájového kolegy Comblota, který vybojoval tři francouzská vítězství v rámci stejné sezony. Letošní hattrick Ideal Kinga začal únorovým triumfem v classe 3 v Chantilly a dubnovým vítězstvím na stejné dráze.

Dobrý výkon podal i za stáj Leram debutující tříletek Bowdra v prodejním dostihu Prix de Bolbec (1900 m, 23 000 eur), kterého majitel Milan Kříž získal v září za 18 333 eur a do českého tréninku vstoupil se známkou 36 kg.

Valach vedený Marií Vélon měl podobný průběh dostihu jako Ideal King a ještě 300 metrů před cílem byl ve hře o nejvyšší příčky. V cíli bral čtvrtou příčku asi 9 délek za vítězem Super Super Sonic.

Foto: France Galop, zdroj: Racing Galog




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE