reklama 11C

Hřebčín Zangersheide ve smutku. Ve čtyřiadvaceti letech uhynul Levisto

ikonka

Belgická jezdkyně Judy Ann Melchior oznámila, že ve čtyřiadvaceti letech uhynul Levisto Z. Pohádkový bělouš, kterého fanoušci parkurového sportu zbožňovali, byl jejím životním koněm. „Byl můj jednorožec, který měnil sny ve skutečnost,“ napsala.
10.12.2021 17:11  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Uhynul hřebec Levisto Z. Jeho jezdkyně Judy Ann Melchior, s kterou v první dekádě tohoto století tvořil úspěšnou a divácky oblíbenou dvojici, truchlí. A s ní hřebčín Zangersheide v Lanakenu. Holštýnský bělouš tam po parkurové kariéře působil v chovu.
 
„Pohádka skončila, s bolestí v srdci musíme říct sbohem. Vždy budeš pro mě speciální, můj jednorožec, díky kterému se mé sny staly skutečností. Jsem vděčná, že jsi byl součástí mého života,“ napsala jezdkyně. 
 
Dvojice svého času patřila k oporám belgického týmu, startovala na mistrovství Evropy 2009 ve Windsoru nebo o rok dříve ve finále Světového poháru v Göteborgu. 
 
Hřebec byl synem holštýnského plemeníka Leandra, matkou byla Chica Bay po hřebci Carolus I. Jako plemeník dal světu další koně, kteří dosáhli na kolbištích nejvyšší výkonnosti, jako jsou Luftikus S, La Belle Dame Z, Mr Visto, Lennox Luis, Las Vegas, Lancetti, Pumped Up Kiss a řada dalších.
 
 
Foto: Stefano Grasso 
 
Zdroj: Zangersheide



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE