reklama 11C

Hlaváčková opět v Top 3. V Hradištku nestačila na Skřivana a Příhodu

ikonka

O start venkovní jezdecké sezony se v Hradištku u Sadské postaral skokový mítink v rámci Champions Tour 2022. Hlavní soutěž ovládl Jiří Skřivan, za nímž se umístili Miloslav Příhoda a Klára Hlaváčková. Té se dařilo také v předešlém klání.
27.03.2022 18:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Celkem jedenáct soutěží nabídly během čtvrtého březnového víkendu dvoudenní skokové závody v rámci série Champions Tour, která se již tradičně koná v Hradištku u Sadské. 
 
Vrcholné soutěži předcházel v neděli 27. března parkur stupně S**, kdy překážky dosahují výšky 130 centimetrů. Bez chyb se jej podařilo překonat čtyřem dvojicím, byť Jiří Skřivan s valachem Holland TN zaznamenal dva trestné body za překročení času.
 

Psali jsme: Klára Hlaváčková: První vyjížďku jsem ucválala už ve čtyřech letech

 
Dvě čisté jízdy předvedla Klára Hlaváčková s koňmi Cascudo Bono a Lucius Bono. Nestačila pouze na Dominiku Hrubešovou s klisnou April 4, jejíž čas byl o více jak tři sekundy kratší. „Já myslím, že se všichni snažili zatáčet, protože parkur by postavený tak, aby se dalo točit, dobře cválat a z toho u někoho přišly chyby. My jsme měli s April štěstí, protože je rychlá a obratná. Jsem ráda, že se nám to takto podařilo,“ zhodnotila Dominika Hrubešová ve vysílání EquiTV a EquiRadia. Současně přiznala, že stihla před těmito závody pouze jeden venkovní trénink. „Byla jsem na dovolené, tak to bylo trochu divočejší, ale nakonec se nám to podařilo výborně,“ pochvalovala si.
 
Nejvyšší soutěž byla postavena na stupni obtížnosti ST*, tedy s překážkami do 135 centimetrů. Nastoupilo do ní pouze osm dvojic. Hned tři koně sedala velmi aktivní mladá jezdkyně Klára Hlaváčková. S Luciusem Bono tentokrát jednou chybovala a neprobojovala se do rozeskakování. Podobně na tom byl i Patrik Majher na Papane. 
 
Stejný jezdec v sedle klisny Chi Chi neinkasoval žádný trestný bod, ale nakonec se rozhodl do rozeskakování nepokračovat. To nebyl případ Kláry Hlaváčkové s dalšími dvěma koňskými svěřenci Machare Bono a Cascudo Bono. S Cascudem napodruhé jednou chybovala, ale na Machare zopakovala precizní jízdu a díky času 38,45 sekundy skončila třetí.
 

Čtěte také: Na skokový pohár do Hradištka připluje velký botel, říká Petr Půlpán

 
Miloslav Příhoda na holandském teplokrevníkovi Ibizovi D byl však téměř o tři vteřiny rychlejší než Hlaváčková a mohl tak být spokojen s druhým místem. Od vítězství jej dělily čtyři desetiny. Právě o tento časový rozdíl byl rychlejší další z bezchybných – Jiří Skřivan s valachem Holand TN. „Rozeskakování bylo na jaře takové jednoduché, nebylo tam úplně co řešit. Míla cválal velmi dobře, tak je tam malý rozdíl. Ale nemyslím, že by jakýkoliv účastník hned na prvních nebo druhých závodech v rozeskakování pospíchal,“ konstatoval Jiří Skřivan, pro něhož to byl spíše tréninkový start. 
 
„Vybral jsem tyto závody, protože hlásili hezké počasí a soutěže se již konaly venku,“ dodal v rozhovoru pro EquiTV a doplnil, že se do Hradištka již těší na další parkurové mítinky, zejména na Český skokový pohár. 
 
Foto: Josef Malinovský
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE