reklama 11D

Žiju tím, co dělám. Isabell Werth opět ovládla finále Světového poháru

ikonka

V sobotních podvečerních hodinách se rozhodlo o dalším držiteli titulu v drezurním Světovém poháru a třetí rok po sobě nedošlo ke změně. Potřetí v řadě a po páté celkově se totiž z titulu raduje německá legenda Isabell Werth. Skokům vévodili Švédové…
07.04.2019 09:38  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

Sobotní program finále Světového poháru 2018/2019 ve švédském Göteborgu v drezuře přinesl divácky oblíbené volné sestavy na hudbu, tedy küry, na úrovni Grand Prix. Své kvality opět předvedla Američanka Laura Graves, kterou za její úlohu v sedle koně Verdades ohodnotili rozhodčí na úctyhodných 87.179 %.

Na titul tento výsledek ale nestačil. Německá legenda Isabell Werth opět promluvila do výsledkové listiny spolu s Weihegold OLD a po získaném hodnocení bezmála 89 % již potřetí v řadě, a popáté celkově, získala titul. „Moje jízda byla opravdu fantastická, klisna předvedla perfektní úlohu a opravdu si zasloužila vyhrát,“ hodnotí svůj výkon Isabell Werth a dodává: „Žiju tím, co dělám… a to je to, co mi udržuje soutěživost.“
 

Napsali jsme: Drezurní hvězda Isabell Werth může vyrovnat rekord Anky van Grunsven
 

Po té se v devět večer uskutečnila nejvyšší sobotní zkouška skokového programu, kde překážky byly postaveny na mírách 155 cm. Radost domácímu publiku udělali Švédové, kteří kompletně ovládli stupně vítězů této náročné zkoušky. Ze sedmi bezchybných dvojic se v rozeskakování podařilo zopakovat nulu čtyřem koním, z nich tři hájili právě švédské barvy a čtvrtou příčku obsadila belgická dvojice Gudrun Patteet a Sea Cost Valdelamadre Clooney. Z vítězství radoval Rolf-Göran Bengtsson v sedle Oak Grove’s Carlyne před Irmou Katlsson a Chacconu a Stephanii Holmén v sedle Flip’s Little Sparrow.

Švédská vlajka se ale postavila na zlatou příčku také ve finále Kraft poháru mladých jezdců, a to zásluhou dvojice Janelle Larsson a Staralme Esc Z, která jako jediná překonala nástrahy parkuru vysokého 145 cm v základním kole i rozeskakování bez trestných bodů.

Výsledkové listiny najdete TADY

Zdroj: tisková zpráva FEI
Foto: Christophe Taniere/FEI





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE