reklama 11A

Gangster měl po Wiesbadenu týden relax. Teď ho čeká CET Prague Cup

ikonka

Po úspěšné účasti na čtyřhvězdičkových závodech v německém Wiesbadenu strávil Vladimír Tretera s Gangsterem V/H Noddevelt v domovských stájích v Loukovicích na Třebíčsku sotva týden a hned vyrazil na další mezinárodní mítink do pražské Chuchle Areny.
16.06.2022 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
 
Před rokem ještě do českého týmu pro Pohár národů v Praze nominováni nebyli, letos však už patří mezi velké opory parkurového A-kádru. Řeč je ho Vladimírovi Treterovi a jedenáctiletém valachovi Gangsterovi V/H Noddevelt.
 
To, že má na to konkurovat absolutní evropské špičce, dokázal mimo jiné i při nedávných závodech kategorie CSI4* v německém Wiesbadenu. Postup do rozeskakování v Grand Prix mu unikl až po chybě na úplně posledním skoku. Jen o den dříve v soutěži do 150 centimetrů vybojoval skvělé čtvrté místo, když v rozeskakování jednou chyboval. „Na tento mítink vzpomínám moc rád, protože jsem ani nečekal, že na tak těžkých závodech se umístím takto dobře. Ale jsem hlavně rád, že jsem se tam vůbec dostal, konkurence byla velká. Wiesbaden je sám o sobě vyhlášený. Gangster skákal velmi dobře a myslím, že jsme tam ostudu neudělali,“ skromně zhodnotil Tretera v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz.
 
Zatímco ve Wiesbadenu se skákalo na trávě, v Praze je pískové kolbiště. Změna povrchu však zmíněné dvojici problémy nedělá. „Snažím se to střídat, aby byl zvyklý na trávě i na písku. Když je kůň dobrý, tak by mu to vadit nemělo. Jsou koně, kteří skáčou líp na písku a hůř na trávě, ale pokud se to dělá dobře, tak si kůň zvykne na jedno i na druhé,“ podotkl jezdec. 
 

Nepřehlédněte: Opatrný: Do Prahy jsem přijel s dobrým pocitem. Forewer se cítí dobře

 

Po návratu do domovské stáje v Loukovicích na Třebíčsku dal Gangsterovi volno, aby načerpal nové síly před odjezdem do Chuchle. „Dorazil jsem domů minulé úterý. Gangster chodil do terénu a měl takový relax,“ prozrazuje Vladimír Tretera. 
 
Zároveň dodává, že při aktivním odpočinku se lépe předchází nechtěným zraněním, která si kůň může způsobit například ve výběhu. „Snažím se, aby u mě měli koně hodně pohybu. Chodí minimálně dvakrát denně z boxu, a tak nemají ani moc čas dělat vylomeniny. Chodí do výběhu, lonžují se, jezdíme s nimi do terénu a dělají také drezuru. Když mají volnější režim, tak jim také upravuji krmnou dávku.“
 
V Praze má Tretera tři koně. „S Gangsterem plánuji kromě čtvrteční zahajovačky absolvovat Pohár národů a Grand Prix. Glierite by šla Gold Tour na úrovni 140 a 145 centimetrů. Pak tu mám ještě valacha Zik Zak Z do jedné hvězdy, s nímž půjdu soutěže od 125 do 135 centimetrů,“ plánuje program na nejbližší čtyři dny při CSIO3*-W CET Prague Cupu v Chuchle Areně Praha.
 
Foto: Kateřina Návojová
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE