reklama 11A

Do Chuchle míří hvězdná sestava parkurových jezdců. Dorazí na 280 koní

ikonka

Celkem 137 jezdců ze 17 zemí světa dorazí v týdnu od 13. do 19. června do Chuchle Areny Praha, kde se odehraje třetí ročník prestižních mezinárodních závodů CSIO3*-W CET Prague Cup. „Na seznamu máme velké parkurové hvězdy,“ říká Markéta Šveňková.
10.06.2022 16:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Mezinárodní parkurové závody CSIO3*-W CET Prague Cup získali mezi jezdci velkou oblibu a třetí ročník se ponese opět v duchu špičkového sportu na té nejvyšší úrovni. Programu budou dominovat páteční Pohár národů a nedělní Grand Prix, která je součástí Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace. 
 
Na stožárech u kolbiště v Chuchle Areně Praha nebude chybět sedmnáct národních vlajek. Přihlášeni jsou jezdci z Belgie, České republiky, Dánska, Irska, Itálie, Japonska, Libanonu, Německa, Nizozemska, Nového Zélandu, Rakouska, Rumunska, Slovenska, Slovinska, Švédska, Turecka a Velké Británie.
 
„Celkem k nám míří téměř 280 koní, z toho v hlavní soutěžní kategorii CSIO3*-W se představí 84 jezdců a 203 koní. Nejpočetněji je dle očekávání zastoupena Česká republika, kterou budou reprezentovat nejenom členové A-kádru, s nimiž je počítáno do pátečního Poháru národu. Vedle Anny Kellnerové, Filipa Doležala, Aleše Opatrného, Kamila Papouška a Vladimíra Tretery na této úrovni uvidíme Aleše Daňka, Annu Kostkovou, Valentýnu Kukovou, Lauru a Sofii Najmanovy, dále pak účastníka olympijských her v Tokiu ve všestrannosti Miloslava Příhodu, Jana Štětinu, Terezu Svobodovou, jež předešlý víkend vyhrála Grand Prix při závodech CSI2* ve Zduchovicích, sestry Annu Marii a Kristinu Vítkovy a v neposlední řadě Terezu Veselou. Ta si do Chuchle přiveze koně Quimera M a Chacolana, s nimiž ještě v loňském roce úspěšně závodil Ondřej Zvára a před nedávnem byli zakoupeni do nizozemských stájí – Hans Dings Stables, kde Tereza Veselá dlouhodobě působí,“ uvedla Markéta Šveňková, ředitelka závodů CSIO3*-W CET Prague Cup, jejichž pořadatelem je Czech Equestrian Team.
 

Nepřehlédněte: Anna Kellnerová: Podpořit český tým je pro mě opravdu velmi důležité

 
Velkou pozornost na sebe budou poutat belgičtí jezdci v čele s Nielsem Bruynseelsem. Ten je totiž členem týmu Prague Lions v rámci série Global Champions League, ale také průběžně třetí umístěný jezdec žebříčku Longines Global Champions Tour. „Niels Bruynseels se těší v České republice mezi parkurovými fanoušky velké popularitě. Je totiž členem Pražských lvů již řadu let a v minulosti zde vedl i několik tréninkových soustředění. V posledních týdnech nechyběl u dvou vítězství Prague Lions při GCL v Saint Tropez a v Cannes,“ připomněla Šveňková. V belgickém týmu bude startovat Dirk Demeersman, který získal čtvrté místo na olympijských hrách v Aténách v roce 2004 v kategorii jednotlivců s koněm Clinton, je účastníkem olympijských her v Londýně 2012 a vybojoval bronzovou medaili v týmech na mistrovství světa v Kentucky 2010 s koněm Bufero van het Panishof, dále Rik Hemeryck, Arnaud Doem a Charlotte Philippe. 
 
„Silnou sestavu má i Irsko, v níž je například David Simpson. Ten vyhrál v loňském roce Grand Prix při CSIO v Praze a určitě bude jedním z favoritů i tentokrát,“ zmínila ředitelka mítinku v Chuchli. Na soupisce Irska jsou ještě Billy Twomey, Trevor Breen, Commandant Geoff Curran, Deirdre Reilly a Jack Ryan. V loňském roce skončilo druhé v pražském Poháru národů Dánsko. I když se tým poměrně obměnil, tak určitě bude útočit na nejvyšší příčky i tentokrát. Reprezentovat ho budou Lars Bak Andersen, Rikke Belinda Barker, Rikke Haastrup, Martin Knudsen, Martin Dinesen Neergaard a Caroline Rehoff Pedersen. „Po roce se do Prahy vrátí s japonským týmem, který obsadil vloni pátou příčku v Poháru národů za Čechy, Dány, Belgičany a Iry, účastník olympijských her v Tokiu Eiken Sato,“ připomíná Markéta Šveňková. Z Japonců se k nám chystají také Taizo Sugitani, Takashi Haase Shibayama, svěřenec Jana Topse Mike Kawai a Kei Okubo. 
 
Při pohledu na seznam přihlášených nelze opomenout jezdce Velké Británie. „S tímto celkem dorazí například Lily Attwood, kterou příznivci parkurového skákání mohou znát z Global Champions,“ pokračuje ve výčtu šéfka pořadatelského týmu. Z Britů jsou nahlášeni dále Skye Higgin, Samuel Hutton, Jackson Reed Stephenson, Louise Simpson a Georgia Tame. Německo má nahlášených sedm jezdců, přičemž mezi jednotlivci jsou vítěz Grand Prix CSI3*-W v Olomouci 2015 Maximilian Schmid a Pheline Ahlmann, jež dlouhodobě působí v České republice ve stájích Olgy Plaché. Do týmu jsou nominováni Hannes Ahlmann, Tobias Meyer, Philip Rüping, Patrick Stühlmeyer a Michael Viehweg. Tradičně úspěšní bývají také Nizozemci, kteří vysílají do Prahy pětici jezdců. Jsou jimi Kars Bonhof, Vincent Dings, Doron Kuipers, Patrick Lemmen a Skye Morssinkhof. 
 

Čtěte také: Gerard Lachat. Hvězda mezi staviteli parkurů přijede na Prague Cup

 
„Do pátečního Poháru národů nastoupí ještě Itálie, Nový Zéland, Švédsko nebo Slovensko. To budou zastupovat Bronislav Chudyba, Radovan Cibere, Dominika Gaalová, Radovan Šilo a mladá talentovaná jezdkyně Michaela Ješková, jež před několika týdny v Bratislavě předváděla výborné výkony. Absolvovala čistě jak obě kola Poháru národů, tak nedělní Grand Prix, včetně rozeskakování,“ dodala Markéta Šveňková. 
 
Pohár národů se uskuteční v pátek 17. června. První kolo začne ve 13:00, druhé pak od 15:30 hodin. Závody vyvrcholí v neděli od 15:00 hodin Grand Prix zařazenou do Světového poháru. Vstupenky je možné koupit prostřednictvím sítě GoOut.net. V pátek, v sobotu a v neděli stojí vstup na tribunu 250 korun, ke stání pak 100 korun, ve čtvrtek je vstup zdarma. Další podrobnosti najdete na webu www.csiopraha.cz.
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tisková informace CET



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE