reklama 11A

Fuchs zajistil Maherovi v Cascais místo v Super GP Prague PlayOffs

ikonka

Martin Fuchs si pro sebe zajistil účast v Super Grand Prix při Global Champions Prague PlayOffs vítězstvím při LGCT v Madridu. V portugalském Cascais vyhrál podruhé, a tak se z postupu do vrcholného závodu sezony radoval druhý umístěný Ben Maher.
24.06.2019 14:01  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Vyvrcholení letošní sezony v parkurovém skákání Global Champions Prague Playoffs 2019 zná devátého účastníka. V pražské O2 areně nebude od 21. do 24. listopadu chybět Brit Ben Maher, který vybojoval účast na prestižní Longines Global Champions Super Grand Prix díky druhému místu v devátém kole LGCT v Cascais. Zvítězil Martin Fuchs.
 
V dech beroucím rozeskakování v portugalském letovisku Cascais zvítězil švýcarský jezdec Martin Fuchs, kterému se letos podařilo získat Velkou cenu již podruhé, čímž umožnil postup do Prague Playoffs svému kolegovi Benu Maherovi z týmu London Knights. Právě spolu v tandemu vyhráli Londýnští rytíři v týž den i dvoukolovou soutěž Global Champions League.   
 
„Byla to skvělá týmová spolupráce, a tak jsem opravdu šťastný, že máme vstupenku do Prahy s Benem oba,“ řekl na tiskové konferenci Fuchs. Ben Maher dokončil v sedle fenomenálního ryzáka Explosiona W rozeskakování jen o čtyři desetiny pomaleji. „Explosion měl po loňské sezoně delší pauzu a chvíli trvalo, než se dostal zpět do formy. Nyní je na tom dobře, proto doufám, že bude silný až do konce roku. Musím ještě více zrychlit, dnes jsem nechal Martinovi hodně prostoru – jeho kůň Chaplin je v současnosti jeden z nejlepších na světě,“ uznal Maher. 
 
Šestatřicetiletý Ben Maher patří k nejzkušenějším jezdcům v rámci Global Champions. Na olympijských hrách v Londýně 2012 získal zlatou medaili z týmové soutěže, za níž obdržel od britské královny Alžběty Řád britského impéria. S týmem Velké Británie je mistrem Evropy z roku 2013 v soutěži družstev, na stejném šampionátu získal také individuální stříbro. V loňské sezoně se stal celkovým vítězem Longines Global Champions Tour. 
 
Do vedení žebříčku jednotlivců se po devátém kole dostal Belgičan Pieter Devos, který má náskok šestnácti bodů před druhým Danielem Deusserem z Německa. „Jsem moc rád, že jsem na špičce. Je pár jezdců, kteří by mohli celý šampionát vyhrát, ale já jsem opravdu hodně motivovaný zůstat na vedoucí pozici,“ komentoval svůj úspěch Devos. Třetí příčku bodování túry drží Ben Maher a čtvrtý je Niels Bruynseels. 
 
Ben Maher se přidal k sestavě jezdců ve složení Peder Fredricson, Niels Bruynseels, Daniel Deusser, Martin Fuchs, Danielle Goldsteinová, Pieter Devos, Jérôme Guery a Julien Epaillard, kteří si zajistili účast v Prague Playoffs 2019 díky vítězství v předchozích kolech seriálu Global Champions. 
 
Série Global Champions pokračuje v Monaku od 27. do 29. června. Kompletní informace včetně výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách GC Prague PlayOffs najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso/LGCT




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE