reklama 11A

Francouzská nadvláda při pátečním Longines Masters

ikonka

Na závěr pátečního dne 30. listopadu se ve francouzském hlavním městě skákalo při CSI5* v takzvané Speed Challenge. V Paříži se při Longines Masters tentokrát hodně dařilo domácím, neboť obsadili všechny tři přední příčky…
01.12.2018 11:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Závěrečná páteční skoková zkouška při CSI5* se jela na parkuru 150 centimetrů vysokém. Za každou chybu se jezdcům připočetly dvě trestné vteřiny.

To byl případ i nakonec druhého Juliena Eppaillarda. Se Safari s´Auge totiž dokončil soutěž v druhém nejlepším čase 60,52 vteřiny. Jedna chyba, a tedy dvě vteřiny navíc ho však nakonec posunuly na druhé místo konečného pořadí.

Vítězství tak musel přenechat svému krajanovi Kevinu Stautovi. Ten s Ayade de Septon et HDC totiž nechyboval a jeho čas 62,29 vteřin nakonec stačil s rozdílem několika desetin na první příčku.

I z třetí pozice se radoval domácí zástupce, a to Simon Delestre. Tento Francouz se v soutěži představil s Chadinem a dokončil v čase 64,81 vteřiny.

Mnoho jezdců dosáhlo na lepší čas než vítěz, bohužel bylo mnohokrát vidět společně s rychlým časem i několik chyb.

Jeden jediný účastník této soutěže se dostal časem pod 60 vteřin, a to Belgičan Gregory Wathelet. S Eldoradem van het Vijvenhof však chyboval třikrát a připočtení šesti vteřin navíc ho posunulo ve výsledcích až na šestou pozici konečného pořadí.

Během pátečního dne se uskutečnila ještě jedna soutěž při CSI5*, a to parkur Maters One s výškou překážek 150 centimetrů. Jednalo se o skokovou zkoušku jedoucí se s jedním rozeskakováním, do něhož se dostalo celkem 12 dvojic.

I tentokrát na nejlepší čas dosáhl Belgičan Gregory Wathelet. V tomto případě však s Iron Man de Padenborre udržel bezchybné konto, a tak se mohl radovat z vítězství. Za ním si pro druhé místo dojel Francouz Alexis Deroubaix, který s Tiomenm d´Aure zaostal zhruba půl vteřiny za časem vítěze.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE