reklama 11C

Finále Poháru národů v Barceloně rozhodne o dalším týmu pro OH v Tokiu

ikonka

Finále Poháru národů v parkurovém skákání má ještě větší význam, než v předchozích třech sezonách. Rozhodne se tam totiž o dalším národním týmu, který získá místo pro olympijské hry v Tokiu. Budeme ho znát už 6. října.
30.09.2019 15:56  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

V roli obhájců zamíří do Barcelony Belgičané. Místo na startovní listině při olympiádě v Tokiu už mají jisté. Foto: FEI

Blíží se finále Poháru národů v parkurovém skákání. Celosvětově jde bezesporu o jeden z vrcholů skokové sezony 2019, letos je klání družstev navíc okořeněné tím, že se jede také o účast na olympijských hrách, které hostí příští rok Tokio.
 
Jednu pozici má zajištěnou nejlepší tým právě z finále série Longines Nations Cup 2019. Z osmnácti účastnících se celků už některé postoupily ze Světových jezdeckých her, Panamerických her, mistrovství Evropy či z přímých kvalifikačních soubojů. 
 
Ovšem Italům, Irům, Portugalcům, Španělům, Norům, Egypťanům a Kolumbijcům ještě zbývá poslední naděje. Jeden celek z této sestavy, který bude ve výsledkové listině v Barceloně nejvýše, pojede příští rok do Tokia.
 
Celkem se na start postaví dvanáct družstev z Evropy. Vedle loňských vítězů Belgičanů to budou Britové, Francouzi, Irové, Italové, Němci, Nizozemci, Norové, Portugalci, Švédi, Švýcaři a hostitelé, tedy Španělé. 
 
Z Asie dorazí japonský tým a Afriku budou zastupovat Egypťané. Přes Atlantik přicestují reprezentanti Brazílie, Kolumbie, Mexika a USA.
 
Mítink začne ve čtvrtek 3. října prvním kvalifikačním kolem. To rozhodne o těch, kteří absolvují v sobotu Challenge Cup a o těch, kteří postoupí do nedělního finále otevřeného pro osm nejlepších celků z první kvalifikace.
 
Vítěze finále Pohár národů budeme znát 6. října. Postupující tým na olympijské hry můžeme teoreticky znát už o den dříve, což záleží na sestavách pro Challenge Cup a samotné finále.
 

https://www.csiobarcelona.com/

 

Výsledky můžete sledovat TADY





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE