reklama 11A

Finále Světového poháru je kvůli koronaviru poprvé v historii zrušeno

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace oznámila na svých webových stránkách zrušení finále Světového poháru, které se mělo konat 15. až 19. dubna v Las Vegas, a to z důvodu aktuální situace šíření koronaviru. Stalo se tak vůbec poprvé v historii konání série.
13.03.2020 16:57  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Série FEI Světového poháru se poprvé uskutečnila v roce 1978 v disciplíně skoky a o sedm let později také v drezuře. Dosud nebylo nutné finále tohoto seriálu rušit, až nyní. Mezinárodní jezdecká federace oznámila, že v roce 2020 se finále pro skoky a drezuru, které mělo proběhnout 15. až 19. dubna v Las Vegas, neuskuteční. Na vině jsou celosvětové obavy z šíření koronaviru a cestovní omezení nařízené vládou USA.
 
"Zrušení finále Světového poháru je velmi politováníhodná situace, rozhodnutí však nebylo v naši rukách," řekl prezident Mezinárodní jezdecké federace. "Jako každý z naší jezdecké komunity jsme zklamaní, a to nejen za sportovce, kteří se do finále kvalifikovali, ale také za US Equestrian, Las Vegas Events a našeho partnera Longines, ovšem bezpečnost a zdraví všech účastníků je hlavní prioritou. Počítáme s tím, že se v budoucnu finále Světového poháru do Las Vegas vrátí."
 
Všichni, kdo již zakoupili vstupenky, stejně tak i vystavovatelé, obdrží své peníze zpět v plné výši, kontaktováni budou v týdnu od 16. března.
 
Plné znění tiskové zprávy najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Ilustrační foto FEI/ Christophe Taniere



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE