reklama 11C

Dvě česká vítězství při sobotním CSI v Kreuthu

ikonka

Sobotní den 1. prosince se české ekipě vydařil. V rámci mezinárodních skokových závodů CSI v německém Kreuthu si totiž připsali čeští zástupci celkem dvě vítězství. Zasloužily se o ně Natálie Soukupová a Tereza Veselá…
02.12.2018 13:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Česká jezdkyně Natálie Soukupová sedlala Hamiltona v soutěži 135 centimetrů vysoké. Jednalo se o takzvanou poslední šanci při CSI1* a soutěž byla hodnocena jako dvoufázové skákání.

Česká dvojice dokončila nejen bezchybně obě fáze parkuru, v té druhé navíc dosáhla na výborný čas 30,50 vteřiny. To jezdkyni vyneslo první místo a náskok více jak jednu vteřinu na další soupeře.

Druhého vítězství jsme se během soboty dočkali v soutěži 120 centimetrů vysoké, která byla určena výhradně šestiletým koním. Opět se jednalo o dvoufázové skákání a jediný, kdo pokořil hranici 26 vteřin, byla česká účastnice Tereza Veselá. Ta se představila s Histannie a jejich čas 25,85 vteřiny zůstal nepřekonán.

Těsně druhé místo pak vybojoval Aleš Opatrný v soutěži pro mladé koně ve věku sedmi a osmi let. Na parkuru 130 centimetrů vysokém sedlala Citizena Kana a jen desetiny vteřiny rozhodly o jeho druhém místě.

Dalších úspěchů dosáhli čeští jezdci v soutěži CSI1* s výškou překážek 135 centimetrů. Opět se jednalo o dvoufázové skákání. Vydařený výkon přinesl třetí místo Janu Štětinovi s Gylordem. Dvojice přitom zaostala za druhou příčkou pouze pár desetin vteřiny. Konečné páté místo pak obsadila Linda Portychová s Falinem.

Na závěr sobotního dne se uskutečnila skoková soutěž 135 centimetrů vysoká, tentokrát však byla vypsaná v rámci CSI2*. Nejlepší český výkon zaznamenala Michaela Rodová, která s Jersy Flower obsadila jedenácté místo konečného pořadí.

Závody vyvrcholí nedělním dnem, a i během něj se můžeme těšit na české starty.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE