reklama 11A

České vítězství při zahajovacím dni v Kreuthu

ikonka

Během čtvrtečního dne se v německém Kreuthu závodilo na parkurech do 140 centimetrů. V rámci CSIAm jsme se dočkali také české hymny, o kterou se postarala česká zástupkyně Jana Nosková. Na parkuru sedlala Casiana Corminta…
29.11.2018 23:33  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Na vítězství během tohoto dne dosáhla česká jezdkyně Jana Nosková v soutěži CSIAm-B, a to v soutěži označené jako Small Friends. Jednalo se o soutěž hodnocenou na čas s výškou překážek 105 centimetrů. Jana Nosková sedlala letos sedmiletého valacha Casiana Corminta a k vítězství ji vynesl čas 54,76 vteřiny.

Českých úspěchů jsme se však dočkali i v náročnějších soutěžích. Druhý nejtěžší parkur úvodního závodního dne se jel hned jako první. V soutěži 135 centimetrů vysoké při CSI2* si pro nejlepší český výkon dojel Jan Štětina s Ecelanem Dd, když dokončil parkur bez trestných bodů a v čase 58,45 vteřiny. Na první místo mu chybělo méně než pět vteřin.

Do elitní patnáctky se po bezchybném výkonu dostali ještě Ondřej Zvára s Cardiffem Dwerse Hagen Z a Tereza Veselá s Donjou.

Český jezdec Jan Štětina podal dobrý výkon také v soutěži 125 centimetrů vysoké. Opět se jednalo o zkoušku hodnocenou na čas, tentokrát vypsanou při CSI1*.  Český zástupce sedlal Gylorda a mohl se těšit z pěkného čtvrtého místa.

Dvě příčky v elitní osmičce pak vybojovala mladá česká reprezentantka Valentýna Kuková. S Chicago-Ra skončila na šesté pozici, jen i příčku níže pak dokončila v sedle koně Capri 100.

Mezi šestiletými při CSIYH1* skončila v soutěži 115 centimetrů vysoké na druhé pozici Tereza Veselá s Histannie HDH. Do elitní pětky se vešla i Linda Portychová s Juliett, které skončily čtvrté.

Na závěr čtvrtečního dne se jezdci představili v soutěži 140 centimetrů vysoké. Na startovní listině figurovalo také třináct českých dvojic. Z celkového počtu 68 startujících se do druhé fáze dostalo celkem 24 bezchybných z fáze první. V této čtyřiadvacítce bylo možné najít dvě česká jména.

Pro konečné osmé místo si dojela Miroslava Šťovíčková s El Roccem, když dokončila druhou fázi opět bezchybně, a to v čase 41,84 vteřiny. Desátou příčku konečného pořadí si za svůj výkon zasloužil Kamil Papoušek s Lokim. I oni nechybovali ani v jedné části soutěže.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.  




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE