reklama 11A

Drezurní svět truchlí. Legendární hřebec Totilas uhynul na koliku

ikonka

Odešla drezurní legenda. Dvacetiletý hřebec KWPN uhynul v noci na pondělí 14. prosince po operaci koliky. „Stalo se to včera v noci. Byl operován, a dokonce se znovu postavil, ale pak to nezvládl,“ uvedl smutný Matthias Rath pro web Eurodressage.
15.12.2020 19:24  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12D
 
Silná kolika ukončila život jednoho z nejúspěšnějších a nekrásnějších drezurních koní na světě. „Stalo se to včera v noci. Byl operován, a dokonce se znovu postavil, ale pak to nezvládl. Přitom byl do teď ve skvělé kondici,“ potvrdil Matthias Rath smutnou zprávu pro web Eurodressage. „Ve výběhu se denně předváděl, hodně se pohyboval, na ruce i pod sedlem.“
 
Totilas zářil nejvíce s Edwardem Gallem. Debutoval s ním v červenci 2007 v nizozemském Schaijku, kde v úloze Prix St. Georges získal 73,3 %. Jejich prvním velkým úspěchem bylo vítězství při CDIO v Cáchách 2008. V roce 2009 při mistrovství Evropy ve Windsoru trhli světový rekord, o rok později při Světových jezdeckých hrách získal zlatý hattrick. Jak uvádí Eurodressage, následně byl prodán za údajnou rekordní sumu 11.200.000 eur. 
 

Celou jeho kariéru si můžete připomenout POD TÍMTO ODKAZEM

 

 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE