reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Ange Guardian ovládl pardubickou premiéru

ikonka

Ve středu 8. května se na závodišti v Pardubicích odběhly první letošní dostihy. Vrcholem zahajovacího dne byla Cena města Pardubic, známá také jako Úvodní cross country Koroka. Na startu jedničkového krosu na 4500 metrů se sešla zajímavá sestava.
08.05.2019 21:32  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU EQUITV NAJDETE TADY

 
Favoritem byl ve třech překážkových startech neporažený Evžen, ale pětiletý talent ze stáje Englicovi a Kulhánkovi měl třídové soupeře. Ve startovním poli totiž nechyběli zkušení krosaři známí z posledních ročníků Velké pardubické. Kromě někdejšího vítěze Ribellina to byl král loňských kvalifikací Ange Guardian a také třetí z minulého ročníku Stretton.
 
První dramatická situace se zrodila už v úvodní fázi dostihu, kde spletli kurs Andrew Glassonbury s Ribelinem a Jan Odložil na Ter Millovi. Nečekaná minela vnesla do pole neklid a zrodilo se několik kolizních situací, na které doplatil favorit Evžen, ale také vítěz loňské Ceny Labe Mahony.
 
V posledním oblouku bojovali o nejvyšší příčky čtyři koně, ale cílová rovina se změnila ve velké sólo Ange Guardiana pod Jiřím Kouskem. Jedenáctiletý valach z tréninku Josefa Váni všem utekl o 4 1/2 délky. O druhé místo se podělili v současném doběhu Stretton a Mahony, favorit Evžen finišoval čtvrtý.
 
Anglický legionář Andrew Glassonbury vynahradil stáji Lokotrans svou chybu z hlavního dostihu  ve druhém vrcholu dne. Šestiletého ryzáka Lamuma dovedl k lehkému vítězství v jedničkové steeplechase Ceně Dostihového klubu na 3900 metrů.
 
V rámcovém programu úspěšně debutovala na překážkách čtyřletá Dylanka. Dvojnásobná klasická vítězka s Jakubem Spáčilem jistě ovládla Cenu proutěnkářů na 3200 metrů.
 
 
Foto: Ivan Krejza




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE