reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Pólo na sněhu potěšilo Pardubice

ikonka

Závodiště Pardubice zažilo první březnový víkend velkou premiéru. Poprvé ve své dlouhé historii hostilo mezinárodní turnaj v pólu na sněhu. Na Taxis Snow Polo se sjely čtyři týmy. Připomeňte si výsledky v souhrnné Devadesátce EquiTV.
07.03.2019 08:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKA ZE SNOW POLA JE TADY

Vedle domácích a slovenských hráčů nechyběl silný tým Maďarska a do soutěže zasáhl také výběr Evropské unie. Zvláštní hvězdou byl britský profesionální rozhodčí Brad Rainford-Blackett. Hlavní zápasy se odehrály na mobilním ledovém kluzišti, na které kamiony navezly sníh z Nového Města na Moravě. Vzhledem k vyšším jarním teplotám museli pořadatelé lehce zamíchat ininerářem a první den turnaje přesunuli na nedaleké pískové kolbiště.

Ve finálový den ale byla sněhová plocha před hlavní tribunou připravena. Poslední vrstvu organizátoři položili několik hodin před finálovým zápasem. Do finále se vedle favorizovaných Maďarů probojoval tým Slovenska vedený nejstarším hráčem turnaje Ladislavem “Sheriffem” Agárdim. Ve žlutých dresech hrající Maďaři ale dostáli pozici favorita a od začátku si udržovali pohodlné vedení. Slováci sice několikrát dokázali vstřelit kontaktní gól, ale nakonec slavilo Maďarsko jasné vítězství 11:6.

O třetí místo se utkalo Česko s Evropskou unií a diváci na tající hrací ploše zažili velkou přestřelku, při níž padlo plných 26 gólů. Český tým vedený Markem Polanem a disponující výborně hrající Jitkou Šváchovou Fuksovou byl při chuti a prosadil se v poměru 18:8. Na Taxis Snow Polo se přišlo podívat několik stovek diváků. Do konce sezony se v Pardubicích odehrají ještě dva turnaje, Taxis Polo Open Cup začátkem června a “pískový” Taxis Polo Beach v polovině srpna.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE