reklama 11C

Do druhého kola MČR ve skocích postupují všechny týmy. Devět s nulou

ikonka

Hlavním bodem pátečního programu mistrovství České republiky v parkurovém skákání bylo první kolo soutěže oblastních družstev. K vidění byl opravdu velmi vysoký počet bezchybných jízd. Do druhého kola pokračuje devět celků s nulou na bodovém kontě.
05.08.2022 18:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
S trochou nadsázky by se dalo říct, že to pravé mistrovství České republiky v Martinicích začne až v sobotu. Ještě během pátečních prvních kol žen, jezdců do 25 let a týmů si irský stavitel Colm Quinn spíše testoval startovní pole. 
 
Týmová soutěž se jela stejně jako první kolo žen na stupni obtížnosti S**. Nastoupilo do ní celkem 62 dvojic a celá řada z nich nezaznamenala žádný trestný bod. Po vyškrtnutí nejhoršího výsledku zůstala nula u devíti týmů – dvou plzeňských, tří středočeských, družstva Prahy, severních i jižních Čech a ze zlínské oblasti. 
 
Otevřenou soutěž vyhrál Jaroslav Jindra s klisnou Kigali. Druhý skončil Zdeněk Hruška s Carthagou DK a třetí pak Tereza Veselá na Jaguarovi. Jaroslav Jindra tak velmi dobře navázal na čtvrteční úspěch, kdy se všemi třemi koňmi v soutěži jednotlivců předvedl bezchybnou jízdu. „Mám z toho radost. Koně jsou ve výborné formě a užívám si to tu,“ prozradil v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz.
 

Psali jsme: Svobodová první a čtvrtá v ST* při MČR. Deset jezdců U25 má zatím nulu

 
To, že bylo během prvních dvou dnů mistrovství České republiky k vidění velké množství čistých jízd, vidí pozitivně. „Pro mě je to sympatické, jako to irský stavitel dělá. Neřekl bych, že jsou parkury malé, ale velmi dobře a příjemně se jezdí. Zítra začne jiná zábava. Tento pán umí jiné věci, takže určitě se máme na co těšit. Jak jsem to viděl včera i dnes, bude to jen ve prospěch koní. Samozřejmě se bude třídit kvalita,“ podotkl Jaroslav Jindra.
 
V sobotu začne soutěžní program v Martinicích od 9:00 hodin druhým kolem mistrovství žen, do něhož třicet dvojic nastoupí bez bodového zatížení. V 11:30 navážou jezdci do 25 let, těch je s nulou deset. Nejvyšší soutěž dne je naplánována od 13:00 hodin. Jednotlivce čeká parkur s výškou překážek 150 centimetrů a rovný tucet dvojic se pokusí udržet čisté konto. Další podrobnosti k průběhu parkurového šampionátu jsou na stránkách www.mistrovskemartinice.cz.
 
Foto: Josef Malinovský
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE