reklama 11D

"Dnes je to opravdu dostih!" Winx poškádlila diváky a pokořila rekord

ikonka

Proti Winx se postavil jediný soupeř z jiné tréninkové centrály a snažil se favoritku zaskočit nečekanou taktikou. Hvězdná klisna pod žokejem Hughem Bowmanem ale v závěru žádné drama nepřipustila.
02.03.2019 08:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Australská klisna Winx v sobotu počtvrté za sebou vyhrála Chipping Norton Stakes (Gr.1, 1600 m) na závodišti Randwick Park a získala 31. vítězství za sebou. Sedmiletá superhvězda trenéra Chrise Wallera se zároveň podle očekávání stala novou světovou rekordmankou, když ovládla 23. dostih grupy 1 v řadě a překonala tak bilanci irské překážkové hvězdy Hurricane Fly.
 
O sobotním dostihu se před startem mluvilo jako o předvídatelné záležitosti, neboť v sedmičlenném poli bylo pět tréninkových kolegů Winx a nikdo neočekával, že by favoritku kdokoli z nich mohl ohrozit.
 
Jediný zástupce jiné centrály Happy Clapper z tréninku Patricka Webstera se však nakonec přece jen postaral aspoň o pár vteřin napětí. V posledním kilometru šel do trháku a ještě 300 metrů před cílem měl zhruba třídélkový náskok.
 
Hugh Bowman v sedle Winx se sice tradičně jako jediný v poli téměř nehnul, ale v nečekané situaci musel klisnu "probudit" o něco dříve než obvykle.
 
"Dnes je to opravdu dostih, ale už ne! Winx už se odděluje a má světový rekord," bouřil v té chvíli místní komentátor.
 
 
Půl furlongu před cílem Winx srdnatě bojujícího soupeře minula. "Vím, že v jednu chvíli jsem trochu vypadal, jako kdybych byl v potížích. Ale já prostě věděl, že nakonec zařadí vyšší rychlost a také se jí to bez většího vypětí povedlo," řekl po dostihu Bowman.
 
"Winx je superhvězda. Pevně doufám, že s ní zvládneme ještě dvě starty a tím tahle výjimečná kariéra skončí,” dodal trenér Chris Waller.
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE