reklama 11C

Devadesátka EquiTV: Tříletý Amazing Gangster v Chuchli utekl všem

ikonka

Hnědák Amazing Gangster využil dostihu v nohou a připsal si stylem start - cíl Memoriál profesora Václava Michala. Na Velikonoční pondělí se ve Velké Chuchli ukázal také kandidát Českého derby, hřebec Blitzkrieg využil první letošní úkol s lehkostí.
22.04.2019 21:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
OBRAZEM
| FANCLUB
reklama 12B

VIDEO Z VELKÉ CHUCHLE NAJDETE ZDE

Druhý letošní mítink ve Velké Chuchli byl na Velikonoční pondělí ve znamení tříletých hřebců směřujících do klasických dostihů. Ti byli k vidění nejen v hlavním dostihu, Memoriálu profesora Václava Michala, ale i v rámcovém programu.

Před Memoriálem profesora Michala se nejvíce mluvilo o loňských špičkových dvouletých Manoamano a Great Gunnarovi, hodně příznivců měl také lehký vítěz z úvodní chuchelské neděle Torque Power.

Tradiční předzkouška Velké jarní ceny na 1400 metrů ale nakonec měla úplně jiného vítěze. Hned po startu nasměroval žokej Radek Koplík dopředu chtivého Amazing Gangstera a na rychlé dráze se záhy vzdálil soupeřům o několik délek.

Do cílové roviny točil se slušným náskokem a výrazněji neslábl ani v závěrečných metrech. Na distanci sice výrazně zrychlili Manoamano pod Janem Rájou i Great Gunnar s Davidem Liškou, ale přes Amazing Gangstera se už nedostali.

V cíli měl svěřenec trenéra Grega Wroblewského ze stáje AMP Invest k dobru délku krku, za ním se v těsném doběhu seřadili favorité v pořadí Manoamano, Great Gunnar a Torque Power. Blízké páté místo vybojoval domácí odchovanec Well Absolut.

Amazing Gangster běžel na hranici rekordu dostihu. Jeho čas 1:23,76 zaostal jen o 22 setin sekundy za maximem Rabbit Kinga z roku 2010.

Pro koně, jehož budoucnost trenér Wroblewski vidí na překážkách, to byl už druhý start letošní sezony. Při debutu běžel podobným způsobem, ale v posledních metrech ho zachytil Torque Power.

V rámcovém programu vstoupil do klasické sezony také tříletý hnědák Blitzkrieg. Odchovanec Valentina Buchtojarova vlastní přihlášku do Českého derby a ve čtvrté kategorii na 1800 metrů vysoké cíle nepopřel. Pod žokejem Jaromírem Šafářem vyhrál velmi lehce o 5 délek.

Naopak comeback někdejšího vítěze Velké ceny Prahy Limaria po dvou letech přinesl jeho nové stáji Antique art UH zklamání. Devítiletý matador s grupovou minulostí odvodil trojkovou Cenu Silvanera, ale v cílové rovině ho zastavil zdravotní problém a uzavřel doběh na sedmém místě. Vítězství v sedle Mujahid Bravea se dočkal hostující španělský šampion Václav Janáček.

 

Foto: Ivan Krejza





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE