reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Opatrný měl Letní cenu na dosah. Vyhrál ale Prause

ikonka

Letošní sezona naplno odstartovala sérii parkurových závodů konaných na závodišti v pražské Velké Chuchli. Třetí v pořadí Letní cena se konala na přelomu srpna a září. Zavítali na ní i zahraniční jezdci, kterým se dařilo. Podívejte se na Devadesátku.
04.09.2019 18:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

DEVADESÁTKU Z LETNÍ CENY V CHUCHLI SLEDUJTE ZDE

Třetími letošními parkurovými závody konanými v pražské Velké Chuchli byla Letní cena. Jela se 1. září a z třiatřiceti startujících postoupila do finále nejlepší desítka. 

Velmi dobře měl ze základního kola našlápnuto Miloslav Vítek s klisnou Capri 100, který podal třetí nejlepší výkon. V rozhodující části však dvakrát chyboval a finálovou výsledkovou listinu nakonec uzavíral. Naopak dvě nuly předvedl německý jezdec Volkmar Schadock s Cesarettem. Dosažený čas mu stačil na konečné páté místo.

Ještě lépe si vedl Ondřej Pospíšil v sedle bělouše Einfacha, který po dvou čistých výkonech obsadil konečnou čtvrtou příčku. Dařilo se i Jiřímu Papouškovi. Ten s osmiletou Stakatou zvládl obě jízdy bez zaváhání a byl ještě o šest desetin sekundy lepší než Ondřej Pospíšil. Dostal se tak na stupně vítězů.

Dva svěřence měl v TOP desítce Karel Polák. Lépe si počínal s holandským hřebcem Empirem, s nímž si dojel pro pomyslné stříbro.  Německý reprezentant Manuel Prause s Cadillacem absolvoval svou finálovou jízdu jako předposlední a zvládl jí také bez trestných bodů. Navíc projel cílem v čase 49,05 a jediným, kdo ho ještě mohl připravit o výhru, byl finišmen Aleš Opatrný. 

Úřadující mistr České republiky nasadil se Samsonitem výrazně rychlejší tempo než jeho soupeři. Tentokrát se mu to nevyplatilo. Přišla jedna chyba a ta znamenala propad na konečné šesté místo. Vítězem Letní ceny Velké Chuchle se stal Němec Manuel Prause před Karlem Polákem a Jiřím Papouškem.





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE