reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Desáté derby Jaromíra Kotáska bylo napínavé

ikonka

Jeden z nejzajímavějších ročníků Českého klusáckého derby za poslední léta sliboval bohatě obsazený mítink 7. září ve Velké Chuchli. Na startu Derby hlavního města Prahy na 2180 metrů se sešlo devět čtyřletých klusáků.
11.09.2019 17:00  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

 

Devadesátku EquiTV si můžete pustit na tomto odkazu

 

Před startem se nejvíce mluvilo o nejlepších z Přípravné ceny Inaccessible Grou a Fighter Pilota. Dvojice favoritů zvolila rozdílné taktiky. Zatímco Jaromír Kotásek usadil vítěze bravantické předzkoušky Inaccessible Grou na páté místo uprostřed pole, Mykola Volf v sulce Fighter Pilota byl od prvních okamžiků aktivní.

Ryzák ve vnitřní stopě zpočátku vedl a teprve po pár stovkách metrů přenechal iniciativu hnědce Quuenie s Jiřím Svobodou. Klisna zavedla pole do rozhodujícího okruhu, kde si vzal Fighter Pilot vedení zpět a snažil se dostat do trháku. Kotásek a Inaccessible Grou však byli připraveni. Zrychlení svého nejlepšího soupeře zachytili a do posledního oblouku točili druzí. V cílové rovině si Inaccessible Grou se srdnatě bojujícím Fighter Pilotem poradil a zvítězil jistě o 2 3/4 délky. Třetí místo získala Blue Light Venus.

Inaccessible Grou vyklusal kilometrový čas 1:15,9. Pro Jaromíra Kotáska, který hnědáka připravuje v Ratíškovicích pro stáj OR-FEA, to bylo deváté jezdecké a desáté trenérské vítězství v Českém klusáckém derby.

Záznamy všech klusáckých dostihů z Velké Chuchle si můžete pustit na EquiTV.


Foto: Josef Malinovský




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE