reklama 11B

Světová parkurová elita v stínu Eiffelovky. Pražští lvi nebudou chybět

ikonka

Od přelomu měsíců května a června se účastníci Global Champions nezastavili. Každý víkend se konaly závody zařazené do tohoto skokového seriálu. Stejně tomu bude i ve dnech 5. až 7. července, kdy se parkurová špička představí v centru Paříže.
03.07.2019 10:19  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Přímo pod pařížskou Eiffelovou věží proběhne jedenácté kolo série Global Champions. Na jednom z kolbišť, která během sezony vyrůstají na různých atraktivních místech po celém světě, se představí také jezdci družstva Prague Lions. Do Paříže míří Niels Bruynseels, Wilm Vermeir a Marc Houtzager.
 
Dva vybraní jezdci z této trojice nastoupí k prvnímu kolu týmové soutěže Global Champions League v pátek 5. července v 17.00 hodin. Čeká je kurz s překážkami do 155 centimetrů, který navrhne francouzský stavitel Gregory Bodo. K „rozehřátí“ jim poslouží dopolední stopětačtyřicítka.
 
Ligové klání vyvrcholí o den později, kdy v 15.45 začíná druhé kolo, tentokrát na překážkách s maximální výškou do 160 centimetrů. Večer od 19:15 hodin odstartuje druhý z vrcholů mítinku, Grand Prix Paříže, bodovaná do žebříčku individuální série Global Champions Tour. Neděle pak nabídne dva rámcové parkury s překážkami až do 155 centimetrů.
 
Získané body jsou důležité v obou vrcholných soutěžích. V týmovém hodnocení jde nejen o celkového vítěze základní části sezony, ale také o co nejlepší pozici před startem v GCL Super Cupu, který bude součástí pražské akce Global Champions PlayOffs. Ta proběhne 21. až 24. listopadu v O2 areně. 
 
V čele bodování jsou aktuálně jezdci z celku Shanghai Swans se 184 body, jen o tři body méně mají druzí Madrid in Motion. V TOP3 jsou také London Knigths. Pražští lvi drží desáté místo. 
 
Ve Velkých cenách se skáče rovněž o pozice v žebříčku, navíc vítěz každého kola získá místo ve speciální Super Grand Prix, v níž nikdo jiný startovat nemůže. Ta se bude konat také během Global Champions PlayOffs v Praze. 
 
Už deset jmen elitních světových parkurových jezdců je na soupisce pro tuto vrcholnou událost. V prvním kole v katarském Dauhá se kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si „jízdenku“ do Prahy zajistil belgický reprezentant Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval jeho krajan Pieter Devos. Jedinou asijskou ligovou soutěž konanou v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Danielle Goldstein a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. V Hamburku se dařilo domácímu jezdci Danielovi Deusserovi a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci Brit Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. Prozatím poslední Velká cena se jela v Monaku a vyhrál jí nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. 
 
Foto Stefano Grasso / LGCT a David Horváth / CET




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE