reklama 11A

Ben Maher opět šampionem LGCT. Praha zná všech 18 účastníku Super GP

ikonka

Parkurová série Longines Global Champions Tour zná šampiona pro rok 2019. Podruhé v řadě vyhrál celoroční žebříček Ban Maher. V New Yorku si s fenomenálním valachem Explosionem W dojel pro třetí letošní vítězství. Do Prahy postoupil Marcus Ehning.
29.09.2019 00:58  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Boj o titul šampiona Longines Global Champions Tour letos trval až do poslední chvíle. Ještě před osmnáctou zastávkou parkurové série v New Yorku vedl Pieter Devos. S klisnou Claire Z sice postoupil do rozeskakování sedmi bezchybných dvojic v poslední letošní Grand Prix LGCT, ale v něm dvakrát chyboval a skončil až poslední z této elitní sestavy. 
 
Naopak jeho největší soupeř Ben Maher s desetiletým valachem Explosionem W opět prokázal své zcela mimořádné schopnosti a čistou jízdou v čase 34,08 sekundy zvítězil. Zisk čtyřiceti bodů do tabulky znamenal po vyškrtnutí méně vydařených výsledků překročení třistabodové hranice a také celkové prvenství. Pieter Devos skončil druhý s 283 body, třetí je Daniel Deusser s 267 body a devět bodů na něj ztrácí čtvrtý Marcus Ehning. Ten v New Yorku skončil druhý, ale radoval se podobně jako trojnásobný vítěz Ben Maher. Právě pro něj totiž zůstala poslední zlatá jízdenka do Super Grand Prix, která se pojede v sobotu 23. listopadu při galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs v libeňské O2 areně.
 
Jako první se do Super Grand Prix kvalifikoval v katarském Dauhá Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast zajistil belgický reprezentant Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval další Belgičan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Dani G. Waldman a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z hamburské Grand Prix postoupil Němec Daniel Deusser a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. 
 
Velkou cenu Monaka vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. V Paříži vybojoval vítězství německý reprezentant Christian Ahlmann a v Chantilly si vstupenky do Prahy zajistil Ir Darragh Kenny. Třináctým účastníkem je Ludger Beerbaum, který dojel ve Velké ceně Berlína na druhém místě, ale svůj post mu přenechala Dani G. Waldman, jež už má kvalifikaci ze Šanghaje. V Londýně vyhrál Ben Maher. Ten už postup získal v Cascais, takže se z jízdenky do Prahy radoval Shane Sweetham z Irska, jenž byl druhý. Belgičan Olivier Philippaerts obsadil druhé místo v Grand Prix Valkenswaardu, ovšem její vítěz Maikel van der Vleuten už postoupil z monackého kola, a tak umožnil start v Super Grand Prix právě Philippaertsovi. Šestnáctým postupujícím je Brazilec Marlon Módolo Zanotelli, jenž skončil druhý v Římě. Pozici mu přenechal kvalifikovaný Ben Maher. V St. Tropez triumfovala Jessica Springsteen z USA.
 
Smutná musela být trojice jezdců Alberto Zorzi, Marc Houtzager a Malin Baryard-Johnsson. Všichni totiž dokončili rozeskakování Grand Prix v New Yorku čistě a k triumfu jim tak scházelo být zhruba jen o sekundu a půl rychlejší. Další šanci letos mít již nebudou.
 
Základní část série Global Champions 2019 totiž skončila a veškerá pozornost již bude směřovat výhradně na Prague PlayOffs. Ta se koná od 21. do 24. listopadu. Podrobnosti o přípravách této největší parkurové události a informace o předprodeji vstupenek jsou na adrese www.pragueplayoffs.com. Další informace o Global Champions najdete na webu www.gcglobalchampions.com
 
Foto Stefano Grasso/GCL




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE