reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Park v Kroměříži hostil soutěž tradičních zápřeží

ikonka

Opravdu slavnostní atmosféru zažil na konci září zámecký park v Kroměříži. Více než dvacítka krásných spřežení zde předvedla svou elegantní jízdu při mezinárodní soutěži v tradiční zápřeži. Připomeňte si s námi tuto událost v Devadesátce EquiTV.
03.10.2019 15:06  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

DEVADESÁTKU EQUITV Z TÉTO UDÁLOSTI SI MŮŽETE PUSTIT NA TOMTO ODKAZU

 
Jezdectví nabízí pestrou paletu disciplín, které mohou příznivci koní na různých akcích obdivovat. Naprostou novinkou jsou soutěže v tradiční zápřeži, které se poprvé konaly ve dnech 28. a 29. září v Kroměříži. Zámecký areál byl tím nejlepším prostředím pro vozataje a jejich kočáry, staré často více než jedno století.
 
Do soutěže, která má pomoci zachovat tradici, eleganci a krásu kočárového ježdění, se mohli hlásit účastníci s jedním až šesti zapřaženými koňmi. Největší zastoupení měla jednospřeží a dvojspřeží. Nejprve byla hodnocena ekvipáž jako celek, tedy kočár, postroje, kočí i jeho přísedící. Následovala jízda v terénu v okolí Kroměříže, po níž absolvovali soutěžící klasický parkur s kužely, tak jak ho známe z mítinků sportovních spřežení.
 
V samostatném hodnocení jednospřeží zvítězil Polák Maciej Gasienica Sieczka s loveckým kočárem Victoria z roku 1920. Ten si se svým svěřencem Madrasem nejlépe vedl v terénu i mezi kužely. Kategorii dvojspřeží vyhrál český zástupce Jiří Hladík s loveckým kočárem z konce 19. století. S dvojicí starokladrubských koní nenašel přemožitele v terénní části i ve vozatajském parkuru. Ve společném hodnocení všech účastníků bral druhou příčku právě za polským reprezentantem. Třetí místo v celkovém pořadí obou kategorií obsadila Polka Justyna Przyborowska s kočárem Winchester z roku 1901.
 
Záznam z atraktivního klání v tradiční zápřeži si můžete pustit na webu www.equitv.cz.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE