reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Barthesa utekla všem. To hlavní z večerní Chuchle

ikonka

V pátek 12. července nabídl dostihový program na závodišti v pražské Velké Chuchli vedle dalších dostihů také Simsonovu cenu. Průběh dostihu, společně s Cenou České pojišťovny, si můžete připomenout v stručném video souhrnu EquiTV.
18.07.2019 14:07  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKU Z CHUCHLE MŮŽETE SLEDOVAT ZDE

 

Nezvykle v pátek 12. července se otevřely brány závodiště Velká Chuchle, které po několika letech uspořádalo cvalové dostihy ve všední den podvečer. Začátek byl stanovený na 16 hodin, a třebaže se odpoledne přehnalo přes závodiště několik dešťových přeháněk, na tribuně se sešla solidní divácká návštěva.

Vrcholem programu byla Simsonova cena pro dvouleté koně na 1200 metrů, která byla dlouhá léta součástí rámcového programu Českého derby a letos se premiérově přesunula na červencový termín. Jako desetinová favoritka odskakovala bělka Barthesa ze stáje Statek Blata Český ráj, která prvního června vyhrála svůj dostihový debut. Podobnou vizitku si přinášeli ještě dva další aktéři, ale dostih byl nakonec zcela jednoznačnou záležitostí. Žokej Tomáš Lukášek usadil Barthesu na druhé místo za vedoucí Shenah a v cílové rovině přišel s rozhodujícím zrychlením. Svěřenkyně trenérky Heleny Vocáskové utekla soupeřům o 9 délek, na druhém místě doběhla Miluška před Rabbit Breath.

Druhým vrcholem dne byla Cena České pojišťovny. V tomto handicapu II. kategorie na 1400 metrů se sešla zajímavá konkurence tříletých a starších v čele s účastníky klasických dostihů Astorií a Manoamano. Když už se zdálo, že vítězství uhájí u bariéry jdoucí Corston, na vnější straně dráhy přiletěla drtivým finišem čtyřletá Wlastina s Adamem Florianem a dostala se o půldruhé délky před Corstona a Manoamano. Pro hnědku z tréninku Filipa Neuberga to bylo už třetí letošní vítězství.

Záznamy všech dostihů z Velké Chuchle najdete na našich stránkách www.equitv.cz.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE