reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Hegnus - Tzigane du Berlais. To byla kvalifikace!

ikonka

Vychutnejte si ještě jednou strhující souboj Hegnuse a Tzigane du Berlais v závěru první kvalifikace na Velkou pardubickou. V Devadesátce EquiTV vám nabízíme obrazový souhrn z mimořádně zajímavé Velké ceny města Pardubice.
28.05.2019 19:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKU EQUITV NAJDETE NA TOMTO ODKAZU

Na závodišti Pardubice se poslední květnovou sobotu rozběhl cyklus kvalifikací na 129. Velkou pardubickou. Ta první s názvem Velká cena města Pardubic přilákala malé, ale kvalitní pole. Nechyběli první tři z minulého ročníku Velké pardubické Tzigane du Berlais, Hegnus a Stretton, ale také několik aktérů Úvodní Cross Country Koroka a loňský vítěz Prvomájové steeplechase Theophilos.

O svižné tempo se po velkou část dostihu staral další vítěz Velké pardubické, jedenáctiletý Ribelino, jemuž sekundovali bělouš Ter Mill a Eldorado. Britský žokej Andrew Glassonbury se s Ribelinem místy odpoutal o několik délek a stejně jako při minulém startu mu hrozilo spletení kursu, když po kamenné zdi krátce směřoval na malou vodu. Za ním jedoucí domácí jezdci ho ale včas na jeho omyl upozornili.

Za Havlovým skokem však Ribelinovi došly síly a v posledním oblouku se před něj dostali Hegnus, Player a Stretton.

Nejvíce sil měl nakonec Hegnus, který pod Markem Stromským už na začátku cílové roviny vypadal jako vítěz. Jedenáctiletý hnědák z vlastní stáje a chovu Františka Ševců v posledních metrech odrazil ještě nápor Tzigane Du Berlais a zvítězil o 1 1/4 délky. Druhý doběhl úřadující vítěz Velké pardubické před Playerem a Strettonem.

Pro vítězného svěřence trenéra Radka Holčáka to bylo sedmé překážkové vítězství kariéry. Další kvalifikace na Velkou pardubickou se poběží 23. června.

Foto: Marek Sekáč





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE