reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Horký favorit při dostizích v Bravanticích neuspěl

ikonka

Sobota 27. července přinesla další dostihový den klusácké sezony. Francouzským klusákům byl vyhrazen Evropský pohár Moravskoslezského kraje na vytrvalecké trati 2640 metrů. Favorit byl vyřazen ze hry. Podívejte se na Devadesátku EquiTV.
31.07.2019 17:25  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

DEVADESÁTKA EQUITV JE V TOMTO ODKAZU

 
V sobotu 27. července pokračovala klusácká sezona dalším dostihovým dnem na závodišti Bravantice u Ostravy. V popředí zájmu tentokrát stáli francouzští klusáci, kterým byl vyhrazen Evropský pohár Moravskoslezského kraje na vytrvalecké trati 2640 metrů.
 
Vrchol odpoledne zdobila mezinárodní účast. Z Polska přijel šestiletý Daddy Cool Blue a v sulkách se představili jezdci z šesti různých zemí. Hned po startu poslal Zdeněk Škobis dopředu horkého favorita Fairwaye. Jenže letos v pěti startech neporažený hřebec záhy zacválal a vypadl ze hry o přední příčky, později byl dokonce diskvalifikován.
 
V prvním oblouku měl problémy s chodem také Azov, a protože dvojice třídových hřebců Un Nuage d’Osmoz a Boccaccio odskakovala až z poslední mety, na špici rázem osaměl polský host, valach Daddy Cool Blue s Tarasem Salivončikem ze Stajně Meinhart. 
 
Hnědák udal svižné tempo a chvílemi jeho náskok narostl na deset délek. V závěru mu však došly síly a Daddy Cool Blue se ukázkově zastavil. V posledním oblouku se přes něj lehce dostal jedenáctiletý Un Nuage d’Osmoz s Veronikou Poršovou a zadrženě o nesčetné délky v kilometrovém čase 1:16,2 zvítězil.
 
Na druhém místě doběhl vítězův tréninkový kolega Tonight Cem s Rusem Pavlem Morozovem a třetí příčku získal domácí Boccaccio s Rakušanem Martinem Redlem. Daddy Cool Blue se propadl na čtvrté místo.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE