reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Klusácká exhibice favorita Fairwaye v Chuchli

ikonka

V sobotu 10. srpna se v Praze – Velké Chuchli konal už desátý klusácký dostihový den. Hlavním bodem programu byla Pražská srpnová cena, další díl série pro francouzské klusáky. Podívejte se na vítězství Fairwaye v souhrnu v Devadesátce EquiTV.
13.08.2019 11:59  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

DEVADESÁTKU EQUITV Z KLUSÁKŮ SLEDUJTE TADY


Závodiště Velká Chuchle v sobotu 10. srpna hostila další, v pořadí už desátý, den klusácké sezony. Hlavním bodem programu byla Pražská srpnová cena, další díl série pro francouzské klusáky.

V roli favorita šel na start čtyřletý Fairway ze stáje Viktoria. Svěřenec Petry Handschuhové letos vyhrál už pět dostihů včetně červnového úspěchu v Berlíně – Mariendorfu. Naposled ale zklamal své příznivce zacváláním v Bravanticích. Fairway byl jedním ze dvou koní odskakujících z poslední mety a jeho jezdec v první fázi 2180 metrů dlouhé tratě nikam nespěchal. Dostih tak s náskokem několika délek rozběhl šestiletý valach Diakene s amatérem Josefem Semerádem. Na druhém místě se při prvním probíhání cílovou rovinou pohyboval Elixir de Charnie a na třetí příčku už se posunul Fairway.

Škobis zavelel k rozhodujícímu útoku na protilehlé rovině druhého okruhu. Fairway nabíral rychlost, a ještě před posledním obloukem se dostal po bok vedoucího Diakene. Od té chvíle už tribuna viděla favoritovu exhibici. Do cílové roviny už točil na špici a lehce od Diakeneho odešel. V cíli měl Fairway k dobru bezmála čtyři délky, podobně suverénní byl i druhý Diakene. Třetí Cyrano du Jal ztrácel dalších patnáct délek. Fairway při svém šestém vítězství sezony vyklusal kilometrový čas 1 minuta 17,9.

Ve Velké Chuchli se běžela i Cena EquiTV na 1670 metrů pro tříleté a starší klusáky. I tady byl k vidění suverénní vítěz. Tříletý tmavý hnědák New Flat Ov s Elenou Volf-Salkovič v sulce utekl konkurenci zadrženě o 12 délek. Na dalších místech proběhli cílem Gamelia Dub’s a Vox Ultra.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE