reklama 11C

Deset let v Poděbradech. Manželé Kopečtí jezdecký areál dále zvelebují

ikonka

Manželé Ilona a Robert Kopečtí jsou již desátým rokem vlastníky jezdeckého areálu v Poděbradech. S tímto místem jsou spojené téměř celé jejich životy. I nadále provádí změny a vylepšení, pořádají jezdecké závody a nabízejí své tréninkové služby.
31.08.2022 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
DOPORUČUJEME
| FANCLUB
reklama 12D

Jezdecká stáj Obora Poděbrady se nachází ve Středočeském kraji v Polabské nížině. Leží v klidné části u lesoparku Obora, zároveň v blízkosti centra města Poděbrady. Majiteli areálu jsou od roku 2013 Ilona Kopecká a Robert Kopecký. Po zakoupení se zavázali k zachování tradice původního klubu pod novým názvem Jezdecký klub Obora Poděbrady.
 
„Celý život bydlím kousek od jezdeckého areálu, proto cesta na toto místo byla jasná. Docházím sem od dětství,“ konstatuje majitelka Ilona Kopecká, která má s jezdeckým areálem v Poděbradech spojený takřka celý svůj život.
 
Kapacita ustájení koní je zde dvaačtyřicet boxů. „Máme možnost využívat dvě pískové jízdárny, dále je tady krytá hala, travnaté kolbiště, chodící pás, kolotoč, kruhovka, solárium, tři mycí boxy, výběhy a klienti mají také možnost jezdit pracovat s koňmi do terénu,“ doplňuje majitelka. Pro jezdce majitelé vytvořili šatny, klubovnu, kuchyňku a v areálu je také restaurace pro veřejnost.
 
S poděbradskou stájí se pojí zajímavá historie. Místo, kde stojí dnešní jízdárna, sloužilo od 16. století jako císařská obora. Po 2. světové válce nechaly lázně vybudovat letní provizorní přístřešek k provozování jízd na koni pro lázeňské hosty. Koně tehdy zapůjčil pražský jezdecký klub V Cípu z Prahy 2. V září roku 1949 se spojili pánové Jaroslav Vrchota se správcem školního statku panem Staňkem za účelem založení jezdeckého Sokola. Začalo tedy jednání s vedením místního Sokola a pražským oddílem V Cípu o zapůjčení koní pro zahájení provozu. Poděbradský jízdní Sokol byl založen 15. března 1950 a vojenské velitelství přepsalo dva koně a od soukromých dárců k nim přibylo dalších sedm koní téhož roku.
 

Psali jsme: Ve Svržně se líbí nejen drezurním jezdcům, pochvaluje si Kodadová

 
 
„S jízdárnou jsou také spjaté známé osobnosti, jako jsou Marta Kubišová, Luděk Munzar, Jiří Pecháček a David Svoboda. Jezdecký klub získal za léta činnosti mnoho významných vítězství a ocenění v Čechách i v zahraničí,“ zmiňuje Ilona Kopecká a dodává, že několik let po sobě areál hostoval nejvýznamnější mezinárodní závody CSIO v parkurovém skákání. Od roku 1998, pod vedením Roberta Kopeckého, v Poděbradech trénují pětibojaři TJ Dukla včetně zlatého olympionika Davida Svobody své jezdecké shopnosti. 
 
Jezdecká stáj v Poděbradech má své značné výhody. „Je to určitě dobrá dopravní dostupnost, krásné prostředí v Oboře, kvalitní zázemí pro koně i jezdce a stylová restaurace s výbornou kuchyní. Nabízíme zde ustájení koní, skokový výcvik či práci na jízdárně začínajících i pokročilých jezdců na místních nebo vlastních koních, vyjížďky do přírody pro začátečníky i pokročilé, poradenství při koupi koně a podporujeme také zachování rázu Obory průběžným vysazováním vzrostlých okrasných stromů,“ pokračuje Ilona Kopecká. 
 
Spolu s manželem tráví ve stáji a při práci s koňmi a klienty každý den. Většinou dopoledne odjezdí koně a odpoledne se věnují tréninku klientů a práci kolem areálu a koní. Velmi důležitým kritériem je pro ně krytá hala, kvalitní povrchy pro koně a výběhy pro jejich odreagování. V nejbližší době se chystají rozšířit a obnovit povrch na jedné pískové jízdárně.
 
Foto: Lukáš Klingora / poskytla Ilona Kopecká



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE