reklama 11D

Dani G. Waldman vítězkou LGCT v Berlíně. Jízdenku do Prahy má Beerbaum

ikonka

Podruhé se letos podařilo zvítězit Dani G. Waldman v parkurové Longines Global Champions Tour. Poprvé to bylo v Šanghaji ještě pod jménem Danielle Goldstein. V Berlíně tak zajistila „zlatou jízdenku“ do Super Grand Prix v Praze pro Ludgera Beerbauma.
27.07.2019 21:29  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
V Grand Prix Longines Global Champions Tour v Berlíně postoupilo díky bezchybné jízdě do rozeskakování šest dvojic. Jen dvě dokázaly bezchybný výkon zopakovat a obě dvě svým způsobem vyhrály. Izraelka Dani G. Waldman, kterou si většina parkurových příznivců pamatuje ještě pod jménem Danielle Goldstein zvítězila v sedle třináctiletého hřebce Lizziemary díky rychlejšímu času 39,46 sekundy. Německý reprezentant Ludger Beerbaum na jedenáctiletém valachovi Cool Feeling na ni ztrácel 35 setin vteřiny. Jenže pro Waldmanovou to byla letos již druhá výhra v rámci série LGCT, a tak „zlatou jízdenku“ do Super Grand Prix při listopadové galashow světového parkuru Prague PlayOffs získal tentokrát druhý umístěný. 
 
Velmi blízko k prvenství měl i další Němec Christian Ahlmann. Ten s desetiletým hřebcem Take A Chance On Me Z absolvoval rozeskakování v nejrychlejším čase 38,56, ale jednou chyboval a skončil tak třetí. 
 
Ve vedení je po třinácti kolech Longines Global Champions Tour stále Pieter Devos z Belgie. Aktuálně má 249 bodů. Daniel Deusser na něj ztrácí sedmnáct bodů a dalších osm Brit Ben Maher. Přes dvě stovky bodů má nově i čtvrtý Kevin Staut z Francie. 
 
Kompletní výsledky z Berlína najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Global Champions pokračuje od 2. do 4. srpna v Londýně. V letošní sezoně se uskuteční před finálovým mítinkem celkem osmnáct kol Global Champions. Sérii uzavře stejně jako v loňském roce pražská galashow světového parkuru Prague PlayOffs, jež se koná v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Informace o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso / LGCT




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE