reklama 11A

CSI Londýn: Irský jezdec Darragh Kenny zažívá závěr sezony z říše snů

ikonka

Olympia Horse Show je v plném proudu. O průběhu drezurního a vozatajského Světového poháru pravidelně informujeme. Připomeňme si nyní také proběhnuvší parkurové soutěže. Podobně jako v posledních několika týdnech, nejvíc září Darragh Kenny.
21.12.2019 09:31  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Darragh Kenny s koněm Balou du Reventon při GC Super Grand Prix v Praze, v níž dojel druhý. Foto: GC / Stefano Grasso
 
Skákat se začalo v londýnské hale Olympia ve středu 18. prosince. Jak už jsme informovali, jednou z nejatraktivnějších soutěží středečního programu byl skok mohutnosti, v kterém William Whitaker a Michael Pender pokořili 218 centimetrů.
 
Pojďme se však podívat i na další skokové soutěže. Právě středa nabídla vedle skoku mohutnosti také parkur s překážkami do 150 centimetrů, který ovládl švýcarský jezdec Martin Fuchs v sedle klisny Chica B Z. 
 
Vypsaná byla také stopětapadesátka s rozeskakováním. Čistou jízdu v nejlepším čase předvedl v rozhodujícím okamžiku Ir Darragh Kenny na Important de Muze. Druhý skončil domácí zástupce Willam Whitaker s hřebcem RMF Echo a v těsném závěsu za ním dojel jeho krajan Ben Maher s hnědákem F One USA.
 
Kurz se stejně vysokými překážkami zařazený ve večerním programu o den později sedl nejlépe irské dvojici Anthony Condon a SFS Vicomte. Druhé místo obsadil opět Willam Whitaker s hřebcem RMF Echo a za ním skončil zkušený německý reprezentant Marcus Ehning s vestfálským hřebcem Come Ill Faut.
 
Páteční večerní blok pak nabídl do třetice parkur s výškou do 155 centimetrů. Jeho vítězem se stal znovu Ir Darragh Kenny s valachem Classic Dream. O sekundu pomalejší byl v rozeskakování Bart Bles z Nizozemí a třetí místo bral William Whitaker, jehož londýnská show zastihla také ve skvělé formě.
 
Večernímu bloku předcházela stupňovaná obtížnost do 150 centimetrů se žolíkem. S tou si poradil nejlépe Brit William Funnel na běloušovi Billy McCain. Spolu nasbírali plný počet 65 kladných bodů a cílem projeli v nejrychlejším čase. 
 

Výsledky najdete ZDE

 
Foto: GC Stefano Grasso




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE