reklama 11D

Londýnská Olympia ve varu. Dva jezdci překonali v mohutnosti 218 cm

ikonka

Obrovským lákadlem programu závodů Světového poháru CSI-W v Lodnýně byl ve středu 18. prosince skok mohutnosti. Zaplněná hala Olympia viděla skvělé výkony, které korunovala dvojice Whitaker a Pender. Čtyřicet let starý britský rekord ovšem odolal.
19.12.2019 11:14  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Od pondělí 16. prosince probíhá v Londýnské hale Olympia tradiční předvánoční show, která spojuje špičkovou drezura, parkury a soutěže spřežení. Středeční program přinesl jedno z největších lákadel v podobě skoku mohutnosti. Připomeňme, že držitelem britského národního rekordu v této „disciplíně“ je zlatý olympionik Nick Skelton. Ten skočil s koněm Lastic ve stejné londýnské aréně už před více než čtyřiceti lety 232 centimetrů.
 
A jeho rekord odolal i tentokrát. Výška zdi postupně narostla na úctyhodných 218 centimetrů. Do pátého rozeskakování se dostaly tři dvojice. Brit Guy Williams v sedle valacha Mr. Blue Sky UK při posledním pokusu překonat kurz chyboval. Jeho reprezentační kolega William Whitaker na koni RMF Charly ovšem tuto výšku zdolal, stejně jako Ir Michael Pender s hřebcem Hearton du Bois Halleux.
 

Výsledky najdete ZDE

 
Foto: Equnews.com




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE