reklama 11B

Chuchle Arena Praha: Diváci na konci června, pohár žokejů letos nebude

ikonka

Chuchle Arena Praha ve čtvrtek zveřejnila letošní dostihové termíny, celkem se letos uskuteční dvanáct dostihových dnů. Diváci se na závodiště začnou vracet od druhé poloviny měsíce, jednotlivý prodej omezeného počtu vstupenek začne 28. června.
11.06.2020 12:30  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Společnost TMM, pořadatel dostihů na centrálním českém závodišti Chuchle Arena Praha, zveřejnila termínovou listinu sezóny 2020. Ta byla sestavena na základě jednání s Jockey Clubem ČR a vychází z výjimečné situace letošního jara.
 
Nejdůležitějším úkolem je zachování série klasických a dalších ročníkových zkoušek, které nelze v dalším roce pro daný ročník opakovat. Absolutní dostihový vrchol, 100. ročník Českého Derby, se tak uskuteční v neděli 6. září 2020.
 
Chuchelská sezóna 2020 začala se zpožděním 24. května a obsahuje celkem dvanáct dostihových dnů. Diváci budou mít na dostihy přístup od 21. června (pouze držitelé celoročních vstupenek) a od 28. června pak budou prodávány i jednotlivé vstupenky, jejichž počet bude omezen.
 
Oproti původnímu kalendáři byl přidán dostihový den 15. srpna, kdy se uskuteční Velká červnová cena, hlavní přípravný dostih pro České Derby. Vzhledem k posunům a úpravám jednotlivých dostihů proběhne závěrečný den (Cena prezidenta republiky a Pražský zimní favorit) v sobotu 14. listopadu.
 
Mezinárodní zářijová akce Evropský pohár žokejů (EJC), která si už za pět let existence vybudovala silné renomé, se letos v Chuchle Areně Praha bohužel nebude konat. "V původně plánovaném termínu 26. září se uskuteční dvojice tradičních vrcholných srovnávacích zkoušek Velká cena českého turfu a Velká cena Prahy, dále důležitý test dvouletých koní Gerschův memoriál a z Derby dne přesunutá Sprinterská cena,” řekl Martin Pecka, ředitel závodiště Chuchle Arena Praha.
 
Zkrácený časový prostor sezóny 2020 jen obtížně zachovává návaznost a nutné odstupy mezi jednotlivými dostihy, přičemž pro konání výše zmiňovaných dostihů znemožňuje vypsání dalšího termínu.
 
"V letošní složité situaci tak nebylo možno nabídnout partnerům EJC prostor pro plnou realizaci tohoto jinak velmi zajímavého projektu. Pevně věříme, že v roce 2021 proběhne EJC v takovém rozsahu a kvalitě, aby důstojně navázal na tradici, kterou prvních pět ročníků úspěšně započalo," dodal Pecka.
 
 
Zdroj: tisková informace TMM
Foto: Tomáš Holcbecher, TMM



neděle 21. června - Červnový handicap
 
neděle 28. června - Velká jarní cena, Velká květnová cena
 
sobota 18. července - Memoriál JUDr. O.Frankenbergera, Cena tříletých klisen
 
sobota 15. srpna - Velká červnová cena, Cena Nory Jeane
 
neděle 6. září - 100. České Derby
 
neděle 13. září - Zlatý pohár Elektrizace železnic Praha
 
sobota 26. září - Velká cena Pražské plynárenské, Velká cena Prahy CK Martin Tour
 
neděle 4. října - Memoriál Harryho Petrlíka
 
neděle 25. října - St Leger, Cena běloušů CK Martin Tour
 
sobota 14. listopadu - Cena prezidenta republiky, Pražský zimní favorit
 
 
Zdroj: TMM

reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE