reklama 11A

Čeští mladí jezdci v O2 areně mezi světovou elitou

ikonka

Czech Equestrian Team, který je pořadatelem Global Champions PlayOffs v Praze, dává skvělou příležitost domácím parkurovým nadějím. Při závěrečném mítinku seriálu Global Champions 2018 budou moci závodit i talentovaní mladí jezdci z České republiky…
30.11.2018 10:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Závody Global Champions PlayOffs, které proběhnou od 13. do 16. prosince v pražské O2 areně, to jsou především soutěže nejvyšší úrovně s účastní největších světových hvězd parkurového sportu. Hlavním tahákem je GCL Super Cup, v němž bude šestnáct nejúspěšnějších týmů Global Champions League bojovat o prvenství v PlayOffs. Cesta do nedělního finále otevřeného pouze šesti celkům vede přes čtvrteční čtvrtfinále a páteční semifinále. Dalším vrcholem je sobotní Super Grand Prix, soutěž otevřená pouze pro vítěze jednotlivých Velkých cen Longines Global Champions Tour 2018. Ještě nikdy v historii nepřivítala Česká republika tolik špičkových jezdců a koní.
 
Atmosféru závodů budou moci okusit díky Czech Equestrian Teamu zcela zdarma, tedy bez nutnosti úhrady účastnických poplatků, také tři talentovaní Češi ve věku do 25 let. Se svými koňmi nastoupí do soutěží v rámci kategorie CSI2*, jež se také během galashow světového parkuru odehraje. Výška překážek v těchto soutěžích je od 130 do 145 centimetrů.
 
Dvacetiletý jezdec Václav Nágr získal „volnou jízdenku“ do CSI s jednou či dvěma hvězdami při Global Champions 2018 již v průběhu loňské sezony. Vedle národního šampionátu mladých jezdců totiž loni ovládl také žebříček sestavený podle umístění v devíti parkurech na třech vybraných závodech konaných během sezony 2017 v České republice. Byl to právě Czech Equestrian Team, kdo vyhlásil tuto jedinečnou soutěž. Loňský mistr ČR mladých jezdců si mohl vybrat kterýkoliv mítink – od Mexika, přes Miami, Šanghaj, Dauhá po mnohé evropské destinace. Vybral si však nakonec pražskou O2 arenu s jedinečnou atmosférou domácího publika. 
 
„Koncem sezony 2017 jsem zamířil do Olomouce na poslední závody bodované do tabulky. Věděl jsem, že v žebříčku vedu a chtěl jsem mít účast na některém z mítinků Global Champions jistou. V soutěži se mi dařilo a díky tomu budu moci při Global Champions závodit. Měl jsem možnost vybrat si kterýkoliv mítink v sezoně 2018. Kvůli náročnému cestování jsem se rozhodoval mezi evropskými městy. Nakonec jsem zvolil Prahu, ovšem nejen proto, že je blízko, ale hlavně kvůli domácímu publiku,“ komentuje svou cestu do O2 areny Václav Nágr, jenž se představí v sedle devítileté klisny D´Amelusiny R22.
 
V pražské O2 areně nebude chybět také úřadující mistryně republiky v kategorii mladých jezdců Kateřina Kučerová. „Jsem z toho nadšená. Vůbec jsem to nečekala a je skvělé, že organizátor nechal v CSI2* při Global Champions volná místa také pro mladé mistry republiky. Je to jeden z mých jezdeckých snů a ani jsem nedoufala, že se mi splní tak rychle,“ komentuje Kateřina Kučerová skutečnost, že se setká pod jednou střechou s nejlepšími jezdci světa. Výběr koně pro pražské soutěže ještě není uzavřen, devatenáctiletá jezdkyně bude vybírat podle výsledků na závodech v Rakousku, které se konají začátkem prosince.
 
Třetím šťastným účastníkem ze skokanů v kategorii U25 bude Sára Finsterle, mistryně republiky 2018 mezi staršími juniory. „Mám strašnou radost. Je to výborná zkušenost. Vidět se na opracovišti a kolbišti s takovými jezdci, kteří tam budou, to bude neskutečný zážitek. Startovat chci s klisnou Elektrou, které nejvíce věřím. Mám s ní hodně úspěchů a myslím, že je to právě ona, která by měla mít tu čest tam se mnou být“, řekla k účasti v Praze Sára Finsterle. 
 
Vstupenky na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Stále jsou volná místa na všechny čtyři dny, a to od 490 Kč. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Zájemci, kteří si chtějí tuto událost užít z unikátního místa u privátního stolu včetně gastronomických služeb v luxusních prostorách Klubového patra, mají možnost si zakoupit na vybrané dny VIP stůl pro 2 nebo 4 osoby, a to již od 12.990 Kč (bez DPH). Podrobnosti jsou na stránce www.pragueplayoffs.com/vip.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE