reklama 11C

Český skokový pohár 2024 odstartuje až v Brně. V Hořovicích nestihli úpravy

ikonka

Seriál parkurových závodů Český skokový pohár letos odstartuje až v rámci Velké ceny Brna. První body do žebříčku domácí parkurové extraligy si tak závodníci rozdělí v neděli 5. května, rámcový program začne již v sobotu.
21.03.2024 15:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytla Jitka Prach Opatrná  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Dubnová Velká cena Hořovic, která byla být prvním letošním kolem Českého skokového poháru, se v původně plánovaném termínu neuskuteční, jelikož nový povrch na hořovickém opracovišti se systémem spodní závlahy ještě nebude nachystaný pro konání soutěží. Závodníci však o klání v Hořovicích nepřijdou.
 
„Opracoviště nebude v dubnovém termínu Velké ceny zcela připravené. Hledáme proto v kalendáři Českého skokového poháru náhradní termín. Po schválení změny všemi dotčenými jej zveřejníme,“ říká za hořovické pořadatele Jitka Prach Opatrná a doplnila, že se tam neuskuteční ani ostatní závody naplánované na jaro.
 
Hořovické opracoviště by mělo být pro účastníky tamních závodů po úpravách výrazně komfortnější a bezpečnější. „Bude zajištěna adekvátní míra závlahy, a to za každého počasí, jelikož bude možné vlhkost povrchu navýšit, ale také případně snížit po přívalových deštích,“ dodala Jitka Prach Opatrná.
 
Český skokový pohár má pro rok 2024 naplánováno celkem jedenáct Velkých cen. Ta poslední se uskuteční na konci září v Martinicích u Březnice, kde proběhne také finále celého seriálu. Tím se stane již potřetí Super Grand Prix, do níž postoupí všichni vítězové, případně takzvaní „šťastní poražení“ z předešlých pohárových soutěží a dalších devět nejlépe umístěných jezdců v žebříčku po skončení základní části série.
 
Zdroj: Tisková informace Asociace Český skokový pohár
Foto: poskytla Jitka Prach Opatrná



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }