reklama 11D

Papoušek postoupil do finále ČSP. Velkou cenu Prahy vyhrál Skřivan

ikonka

Poslední Velká cena v rámci Českého skokového poháru se odehrála v pátek 29. září v Praze. Štěstí přálo Kamilovi Papouškovi, který na poslední chvíli získal vstupenku do Super Grand Prix, přestože byl „až“ třetí. Vítězem se stal Jiří Skřivan.
29.09.2023 19:02  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 

V pátek 29. září se odehrála na kolbišti Chuchle Areny Praha poslední letošní Velká cena v rámci Českého skokového poháru. Rozhodovalo se tak o definitivní sestavě jezdců pro vrchol seriálu, takzvanou Super Grand Prix. Ta je otevřená pro vítěze jednotlivých Velkých cen, které doplní nejvýše postavení jezdci na žebříčku.
 
Páteční soutěž na překážkách do 150 centimetrů se jela tradičně jako jednokolová s finále pro desítku nejlepších dvojic. Kamil Papoušek, kterému se do top 10 podařilo dostat hned s dvěma koňmi, otvíral finálové jízdy v sedle Officiera van de Achterhoek. Jednu chybu si přinášel ze základní části, druhý parkur už zvládl bez shození.
 
Se čtyřmi trestnými body přicházela také Tereza Svobodová s hnědákem I Will Be Famous. Napodruhé chybovala dvakrát, takže v průběžném vedení se nadále držel Kamil Papoušek. Jiří Tměj s holštýnským valachem Acem 1 sice kopíroval jeho výsledek, když po chybě v první jízdě ve finále nezaváhal, měl ale horší čas, takže ani on dosavadního lídra nevystřídal. Nepodařilo se to ani Lindě Portychové, která s Larou 13 rovněž zapsala celkem čtyři trestné body za jednu chybu v základní části. I její čas byl horší.
 
 
Změnu přinesl až výkon Jaroslava Jindry. Zkušený jezdec sedlal svou stájovou jedničku, bělouše jménem Cornet´s Ninja. Před finále měl pouze dva trestné body a v rozhodující části nezaváhal. Ujal se tak vedení a na průběžné druhé místo odsunul Kamila Papouška. 
 
Výhodu čistého konta nevyužil Jan Štětina s Jumagem. Ve finále shodil dvě překážky a propadl se hluboko do finálové výsledkové listiny. Zato vítězná dvojice z nedávné Velké ceny v Hořovicích, Jiří Skřivan a Holland TN, potvrdila formu a k nule z první jízdy přidala čistý výkon v rozhodující části. To pro ně znamenalo průběžné vedení před Jaroslavem Jindrou.
 
Poté už startovali pouze tři soupeři. Ani jednomu se nepodařilo tento výsledek pokořit. Vladimír Tretera s Gangsterem přicházel s nulou, ale ve finále jednou chyboval. Stejný průběh mělo účinkování Kamila Papouška s druhým koněm Vivanem Blue. A také Petr Dohnal s Tashitou dovezl celkem čtyři trestné body.
 
Vítězem Velké ceny Prahy se tak stal Jiří Skřivan, který zaznamenal druhý triumf v sezoně. Druhé místo obsadil Jaroslav Jindra a třetí dojel Kamil Papoušek, který byl s Vivanem Blue nejrychlejší z dvojic s jednou chybou. Kamil Papoušek získal díky tomuto umístění startovní pozici v Super Grand Prix. Vítěz Velké ceny i druhý jezdec v pořadí už měli totiž postup jistý.
 
Foto: Josef Malinovský
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE