reklama 11D

Papoušek pohárovým šampionem. Jediný dokončil Super Grand Prix s nulou

ikonka

Tomu se říká forma! Kamil Papoušek vyhrál během posledního mítinku Českého skokového poháru ve Velké Chuchli několik soutěží stupně S a vyšších, aby si nakonec v sedle Vivana Blue dojel v Super Grand Prix pro celkové vítězství.
01.10.2023 19:59  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 

V neděli 1. října vyvrcholila v pražské Velké Chuchli letošní série Českého skokového poháru. Do C.E.T. Super Grand Prix s překážkami do 150 centimetrů postoupili vítězové jednotlivých Velkých cen a startovní listina byla doplněná dalšími jmény ze žebříčku seriálu do celkového počtu dvaceti účastníků.
 
Pohárový vrchol byl postavený jako dvoukolová soutěž. Druhé kolo bylo otevřené pro desítku nejlepších jezdců z kola prvního. 
 
Brány do top ten zůstaly zavřené pro několikanásobného vítěze Velkého finále Rudolf Doležala, který zapsal v základní jízdě čtrnáct trestných bodů. Tři a více chyb měli také Radek Šídlo, Ondřej Pospíšil a Petr Dohnal. Ani oni tak do dalších bojů o titul nepronikli.
 
S jedenácti trestními body skončila mimo závěrečnou část také Tereza Prášková. Dvě shození připravily o šance na prvenství vítěze z Noční Velké ceny Ptýrova Martina Bráta i zkušeného finalistu Jana Štětinu. Dvě překážky šly k zemi i Markovi Klusovi, Lindě Portychové a Petře Pařenicové, takže ani oni mezi deset nejlepších účastníků Super Grand Prix nepostoupili.
 
 
 
Prvním, kdo okusil kurz pro finálovou desítku byl Zdeněk Hruška v sedle desetileté oldenburské klisny Carthagy DK, který v úvodní jízdě zapsal pět trestných bodů. V druhém kole pak už nechyboval. Stejný scénář měly jízdy Jaroslava Jindry s běloušem Cornet´s Ninjou. Celkem v obou kolech inkasoval pět trestných bodů, v druhé části byl ovšem o tři sekundy pomalejší, takže ve vedení byl zůstal Zdeněk Hruška.
 
To se nezměnilo ani poté, co cílem druhého kola procválal Jiří Skřivan na Hollandovi TN. Zkušený jezdec zapsal také pět trestných bodů, ale do překonání času Zdeňka Hrušky mu chybělo šest setin sekundy. Martin Šoupal, který se do Super Grand Prix kvalifikoval při Velké ceně Hradištka, lídra také neohrozil. Spolu s belgickým běloušem Chique-K van´t Kattenheye Z shodil jednu překážku v prvním kole a následně přidal šest trestných bodů.
 
Po chybě z každého kola zaznamenal účastník olympijské všestrannosti v Tokiu Miloslav Příhoda. V Super Grand Prix se představil s desetiletým valachem Ibizou D, s nímž vyhrál letošní Velkou cenu Litomyšle. Zdeňka Hrušku v čele průběžného pořadí vystřídal až jeho jmenovec Jiří Hruška. Opavský jezdec v sedle ryzky Reiky totiž zapsal celkově pouze čtyři trestné body. Radost mu nevydržela dlouho. Hned další dvojice ho odsunula na průběžné druhé místo. Tereza Svobodová na hnědákovi I Will Be Famous sice chybovala v prvním kole, ale druhé dokončila s nulou a v čase lepším o devět desetin sekundy.
 
Po chybě z každého kola dovezla Natálie Ulčová s českým teplokrevníkem Demontem, na nejvyšší příčky tak pomýšlet nemohla. Po ní startující Mariana Michlíčková byla úspěchu o poznání blíž. Z první jízdy měla pouhý jeden trestný bod za překročení stanoveného času, druhé překonala s Leeve Jungem bez zaváhání. 
 
Potom však do hry vstoupil Kamil Papoušek, který po celých pět dní mítinku předváděl neskutečnou formu. V Super Grand Prix sedlal oldenburského valacha Vivana Blue a jako jediný neměl z prvního kola ani jeden trestný bod. Když pak v cíli druhé části svítila na tabuli nula, bylo o šampionovi seriálu jasno.
 
Vítězem Super Grand Prix v rámci Českého skokového poháru 2023 se tedy stal Kamil Papoušek, druhou příčku obsadila Mariana Michlíčková a třetí místo patřilo Tereze Svobodové.
 
Foto: Josef Malinovský




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE