reklama 11C

V silně obsazené Velké ceně Hořovic uspěl Skřivan. Druhá byla Refková

ikonka

Desáté kolo Českého skokového poháru vyvrcholilo v neděli 17. září Velkou cenou. Jednalo se o jedno z nejobsazenějších kol, kdy se na start hlavní soutěže postavilo přes 40 dvojic. Bezchybní byli pouze čtyři jezdci a jen dva udrželi nulu i ve finále.
17.09.2023 20:20  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Velká cena Hořovic byla již desátým kolem Českého skokového poháru. Předposlední možnost nasbírat body a kvalifikovat se do Super Grand Prix přilákala pozornost jezdců a v hlavní soutěži odstartovalo celkem 44 dvojic. 
 
Parkur se jel na úrovni jednohvězdového T, tedy na výšce 145 centimetrů. Ukázalo se však, že technický kurz Zdeňka Krpely dal jezdcům zabrat a bezchybně dokončili základní kolo pouze čtyři jezdci. Do finále tak postupovali i všechny dvojice se čtyřmi trestnými body. 
 
Jako jediný měl dva koně ve finále Kamil Papoušek. S valachem Officier van de Achterhoek si nesl čtyři trestné body. Ve finále pak po nepovedeném zkrácení přidal dalších osm a skončil na desátém místě. Stejný obrat nevyšel ani Lindě Portychové, která tak inkasovala pět trestných bodů a s jednou chybou ze základního kola pak obsadila místo deváté.
 
Osmou příčku vybojoval Ondřej Pospíšil v sedle valacha Huntelaar. Tato dvojice si odnesla po jedné chybě z obou parkurů, stejně jako Martin Šoupal s koněm Chique-K Van´t Kattenheye Z. Šoupal byl ale o více než pět vteřin rychlejší, a tak se umístil na sedmém místě.
 
Jednou z bezchybných dvojic základního kola byla Mariana Michlíčková a Human Leaque. Ve finálovém parkuru ale dvakrát chybovala. Byla však z jezdců s osmi trestnými body nejrychlejší, a tak se zařadila těšně za elitní pětici.
 
Jednomu shození v základním parkuru se nevyhnula Anna Helebrantová v sedle Cikadda. Finále jí však vyšlo lépe a po čisté jízdě vybojovala páté místo. Jednu chybu měl v konečném součtu i Kamil Papoušek se svým druhým koněm. S valachem Vivano Blue měl skvěle nakročeno po čistém základním kole. Finále dokončil v jednom z nejlepších časů, jedna chyba ho ale odsunula až na čtvrtou příčku.
 
Nejlepší finálovou jízdu předvedla Natálie Ulčová. V sedle Demonta dokončila parkur nejen bez trestných bodů, ale také v nejrychlejším čase. Od vítězství je ale dělila jedna chyba ze základního kola, a tak se musela spokojit s místem třetím.
 
Velmi si užila hořovickou Velkou cenu Michaela Refková, která se do parkurů stupně T vrátila po téměř třech letech. V sedle osmiletého Cessaria dovezla nulu ze základního kola a ve finálovém parkuru netlačila na čas, ale snažila se bezchybný výkon zopakovat. To se jí povedlo, a i když její čas nepatřil mezi ty nejlepší, dvě jízdy bez trestných bodů stačily na stříbrnou příčku.
 
Druhý z pouhých dvou jezdců, kterým se podařilo v parkurech nechybovat, byl Jiří Skřivan. Jeho čas sice také nebyl z těch nejrychlejších, ale před Michaelou Refkovou měl náskok téměř čtyř vteřin. Ve Velké ceně sedlal Hollanda TN a je tak desátým kvalifikovaným jezdcem do Super Grand Prix Českého skokového poháru.
 
Foto: Anežka Závorková, poskytla Asociace ČSP
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }