reklama 11A

Byl to skvělý souboj, gratuloval Exell Chardonovi k triumfu v Lipsku

ikonka

V neděli 10. dubna se v Lipsku odehrála rozhodující soutěž finále Světového poháru čtyřspřeží. V napínavém vrcholu série nakonec nizozemský jezdec Bram Chardon porazil Australana Boyda Exella. Nizozemec si tak zopakoval triumf z roku 2019.
10.04.2022 16:36  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 

Vrchol finále Světového poháru 2021/2022 v soutěžích čtyřspřeží nabídl úžasnou podívanou. Již před startem mítinku, který se konal od 7. do 10. dubna v Lipsku, bylo jasné, že největší šance na titul má Australan Body Exell, jenž je nejúspěšnějším jezdcem poslední dekády a také Nizozemec Bram Chardon, který Exella dokázal už před třemi lety pokořit ve finále v Bordeaux.
 
Páteční první kolo ovládl nizozemský reprezentant, ale rozhodující soutěž nabídl až nedělní program. A zpočátku to vypadalo, že si Boyd Exell jede pro desáté pohárové zlato. V základní části byl nejlepší a spolu s Bramem Chardonem a Belgičanem Glennem Geertsem postoupil do rozjížďky.
 
Jenže v té zaznamenal čas 122,62 sekundy a navíc jednou chyboval. Bram Chardon sice také zapsal chybu, ale jeho čas byl o více než čtyři sekundy rychlejší. Když se pak sečetlo základní kolo s rozjížďkou a ještě s časovou penalizací, jíž si jezdci přinesli z páteční soutěže, bylo jasné, že štěstí stálo tentokrát na straně Nizozemce.
 
„Byl to skvělý souboj,“ gratuloval Boyd Exell nizozemskému jezdci. „Bram je mladý, horlivý a hladový. Hodně na mě tlačil. Byl jsem rozhozený při vjezdu na most,“ připomenul Exell klíčový okamžik v rozjížďce. „Ale každé umístění na stupních vítězů je výborné,“ dodal.
 
Foto: Richard Juilliart / FEI
 
Zdroj: oficiální fotobanka FEI
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE