reklama 11A

Národní pohár pro všechny. Seriál v řadě disciplín i kategorií vrcholí

ikonka

Tak trochu v ústraní mediálního zájmu probíhají seriály pod názvem Národní pohár ČJF. Konají se hned v několika disciplínách a kategoriích, v nichž se zorientovat není úplně snadné. Pony v parkurech mají již finále za sebou, další se blíží.
15.08.2019 08:46  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Jako první vyvrcholil Národní pohár České jezdecké federace 2019 v parkurovém skákání na pony. Finále se konalo začátkem srpna ve Zduchovicích a vyhodnoceny byly kategorie Advance A a B, resp. Novice. V Advance A zvítězila Klára Hlaváčková před Sofií Fraňkovou a Adélou Dvoranovou. Ve skupině B se nejvíce dařilo Davidě Kodadové, za níž se umístily Lucie Pavlečková a Kateřina Bubáková. V Novice na prvních příčkách skončily Barbora Korábová, Adriana Hakrová a Emma Kykalová.
 
Ve Zduchovicích se koná také finále Národního poháru ČJF 2019 ve stylovém parkurovém skákání na pony. Konat se bude ve středu 21. srpna a odstartuje tím současně mistrovství České republiky pony. Celkem proběhlo v rámci tohoto seriálu dvacet kol a seznam kvalifikovaných do závěrečného klání je na stránkách České jezdecké federace v sekci „závody“ pod záložkou „seriály“
 
Další parkurová část Národního poháru ČJF 2019 je určena dětem a juniorům na velkých koních a je rozdělena na kategorie A a B. Áčková série kopíruje termínovou listinou Český skokový pohár. Má tudíž jedenáct kol, z nichž poslední proběhne v druhé polovině září na kolbišti v Martinicích u Březnice. Průběžné pořadí seriálu je publikováno na adrese www.ceskyskokovypohar.cz na stránce s žebříčky dalších pohárových soutěží, jimiž jsou Czech Junior Cup, U25 a samotný Český skokový pohár. V této stylové sérii nasbírala zatím nejvíc bodů Natálie Očenášková (111) a drobnou ztrátu na ní má Sára Dvořáková (108). Mezi často bodující patří dále Sára Finsterle (90), Oliver Písařík (83), Anna Helebrantová (74) či Jana Táboříková (73). 
 
Kategorie B mé téměř tři desítky kol. To úplně poslední se má uskutečnit v Suché u Litomyšle od 28. do 29. září. Do této chvíle figuruje v žebříčku bodujících jezdců bezmála 130 jmen. Po dvaceti kolech s přehledem vede Karolína Wiesnerová (167), přes sto bodů mají ještě Anna Poláková (122) a Ella Staňková (101). 
 
Do Národního drezurního poháru mládeže ČJF 2019 je zařazeno šestnáct kvalifikačních kol. Finále se pojede od 20. do 22. září v Hradištku u Sadské. Národní pohár ČJF 2019 v drezuře pro jezdce U25 a seniory je rozdělen na malou a střední rundu. Tento týden se koná v Nebanicích u Chebu poslední desáté kvalifikační kolo. Finále je naplánováno na 13. až 15. září. 
 
Národní pohár ČJF 2019 ve všestrannosti pro děti a juniory se dočká po sedmi kolech svého finále od 23. do 25. srpna v Humpolci, kde v tu dobu vyvrcholí také seriál Zlatá podkova. Jezdce U25 a seniory v Humpolci čeká poslední kvalifikační kolo. Na finále si budou muset počkat až do začátku listopadu, konat se bude v Pardubicích. Pony jezdce ve všestrannosti nyní čeká už pouze finále, a to od 7. do 8. září v Brně. 
 
Své Národní poháry ČJF mají také reining a voltiž. Jejich finálová kola se uskuteční v rámci mistrovství České republiky. V reiningu to bude od 7. do 8. září v Kozlovicích, ve voltiži pak o pár kilometrů vedle – v hale TJ Slovan Frenštát pod Radhoštěm, a to od 19. do 22. září.
 
Ilustrační foto Josef Malinovský



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE