reklama 11D

Antiparazitární program: Efektivní odčervení zajistí vyšetření trusu

ikonka

MVDr. Jan Kosinka vás provede osmým dílem série videozáznamů veterinárních přednášek, během něhož shrne zásady antiparazitárních programů. Klade důraz na pravidelnou péči o pastviny a střídání preparátů. Důležité je rovněž nepřehánět frekvenci.
27.01.2020 08:28  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Ostatní  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

VIDEO NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM - KLIKNĚTE!


Nejúčinnější a nejbezpečnější forma podání odčervovacích prostředků je v podobě pasty. Mezi základní zásady pravidelného odčervení koní patří střídání preparátů s různými účinnými látkami, dodržovat dávkování, dále pak důkladná péče o pastviny. 

Zvýšenou pozornost je třeba věnovat hříbatům a mladým koním, kteří jsou náchylní zejména na škrkavky. Pozor také na přehnanou frekvenci odčervení. Optimální je podání preparátu dvakrát ročně, na jaře a na podzim, při častějším odčervení hrozí rezistence.

Velmi zásadní je v této problematice vyšetření trusu, které není finančně nikterak nákladné, a dokáže maximálně zefektivnit celý proces pravidelného odčervování stáda. Vzorek je potřeba odebrat čerstvý a z různých míst. Vhodné je toto vyšetření absolvovat jednou ročně.

Video bylo pořízeno během dne otevřených dveří Veterinární kliniky Heřmanův Městec. Internetová televize EquiTV.cz vám postupně nabídne záznam ze všech uskutečněných přednášek na téma: akutní chirurgické zákroky; plánované chirurgické zákroky; welfare zvířat – kdy je čas nechat koně odejít; nemocné novorozené hříbě – investice versus výsledek; laboratorní vyšetření, aneb co oko nevidí, zjistí laboratoř; hromadné onemocnění ve stáji; vyšetření koně v zátěži; antiparazitární programy; trhání zubu; vyšetření při koupi aneb jak (ne)koupit koně. 
 
Podrobnosti o službách Veterinární kliniky Heřmanův Městec se dozvíte na stránkách www.klinikahm.cz




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE