reklama 11B

Aleš Opatrný: Jsem vděčný, že mám k dispozici dva koně špičkové úrovně

ikonka

Majitelka společnosti V Team Prague, Ing. Marie Vítková, se rozhodla poskytnout svého koně Gentlemena van het Veldhof českému reprezentantovi do přípravy na případnou olympijskou účast. Další plány nám prozradil Aleš Opatrný v exkluzivním rozhovoru.
24.01.2020 09:00  |  Autor: Josef Malinovský, Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12B
Novou posilou českého reprezentanta Aleše Opatrného je kůň v majetku V Team Prague s. r. o., Gentlemen van het Veldhof, kterého dosud jezdil irský jezdec David Simpson. Rozhodla se tak majitelka společnosti Ing. Marie Vítková v okamžiku, kdy byla potvrzena kvalifikace českého týmu na olympijské hry v Tokiu.
 
"Irská jezdecká federace vyjádřila přání, aby byl kůň Gentlemen v majetku V Team Prague s. r. o. přepsán pod Irsko i přesto, že ve dvojici s jezdcem Davidem Simpsonem byli až sedmí či osmí v pořadníku na olympiádu v Tokiu. Chtěli mít jistotu pro případ, že by se stalo něco neočekávaného. Původně vše nasvědčovalo tomu, že se tak i stane, ale jakmile byla potvrzena kvalifikace českého týmu, vyhodnotila paní Vítková, že by byla radši, kdyby kůň v jejich majetku startoval za Českou republiku," popsal situaci Aleš Opatrný. "Nejprve volala paní Šveňkové, ta se spojila se mnou s tím, jestli bych o takovou spolupráci měl zájem, a já řekl, že rozhodně ano. Následně jsem se domlouval už přímo s paní Vítkovou."
 
V pátek 24. ledna bude Gentlemen van het Veldhof dopraven do přístavu v Calais, kde si ho vyzvedne Aleš Opatrný a převeze rovnou do Hořovic. Na začátku února pak odcestuje společně s Forewerem na Sunshine Tour do Španělska. "Doma proběhne nějaké základní seznamování, skočíme si pár menších skoků, ale pořádné tréninky a skákání necháme až do Španělska. Gentlemen má spoustu zkušeností, je zbytečné, abych ho zkoušel doma," vysvětlil Aleš. "Poznal jsem už spoustu koní, proto věřím, že pro mě nebude těžké se mu přizpůsobit."
 
Zeptali jsme se také Aleše Opatrného, jak vnímá zájem dalších jezdců o splnění kvalifikace na olympiádu. Reagoval takto: "Buďme jenom rádi, nikdo z nás neví, co se stane za šest, sedm měsíců. Čím více bude kvalifikovaných jezdců, tím lépe. Může se stát, že spadnu a zraním se a v tu ránu jsou dva koně ze hry. A to samé se může stát i ostatním jezdcům. Loni jsme také řešili, kteří čtyři jezdci pojedou na kvalifikaci do Budapeště a nakonec jsme byli rádi, že se nám podařilo dát dohromady čtyři koně. Doufám, že lidí, kteří se o kvalifikaci pokusí, bude dost, a hlavně že se jim také podaří ji splnit. Konkrétně Kamil Papoušek je výborný jezdec, a Warness je dobrý kůň. Měl jsem možnost ho sledovat při CSI Olomouc, což nebyl vůbec lehký parkur, a skákal ho jednoduše."
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE