reklama 11C

Úžasná výhra týmu Vienna Eagles v monacké GCL

Skvělé jízdy členů týmu Vienna Eagles nakonec znamenaly první místo v dvoukolové týmové soutěži Global Champions League. Druhé kolo se konalo v Monaku v sobotu 24. června a nejlépe vyšlo duu jezdců ve složení Gregory Wathelet a Niels Bruynseels…
25.06.2017 00:04  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Gregory Wathelet s koněm Eldorado van het Vijverhof úspěšně vstoupil do druhého kola, když dokončil bezchybně. Jeho týmový kolega Niels Bruynseels v sedle svého nejlepšího koně Cas de Liberte zvládl napjatou situaci a po bezchybné jízdě s pouze jedním trestným bodem za čas zajistil týmu Vienna Eagles první příčku. „Nebyla to procházka parkem, byl to opravdu náročný kurz,“ popsal Niels Bruynseels.  

Tato týmová soutěž byla jako obvykle velmi napínavá, tentokrát tomu přispěly i vyrovnané výkony z prvního kola. Pouze sedm jezdců dokončilo tuto náročnou sobotní soutěž bez trestných bodů a ve stanoveném čase, což výrazněji zamíchalo pořadím jednotlivých týmů. Překážky přicházely z obrazu velmi brzy a byly pro jezdce a jejich koně skutečnou výzvou. Nejvíce problémů způsobovaly dvě kombinace, na nichž měli problémy i jezdci světové třídy. První bezchybné jízdy se diváci dočkali až u sedmnáctého jezdce na startu.

Některé týmy taktizovaly a rozhodly se změnit do druhého kola jezdce či vyměnit koně. To byl případ například posléze druhého a třetího týmu. Překvapivě se však nedařilo vedoucímu družstvu po prvním kole, a to St Tropez Pirates. Simon Delestre a Jerome Guery stejně jako v Cannes vstupovali do druhého kola z první příčky, tu však po zapsání 9 trestných bodů v kole druhém neudrželi. Kůň Simona Delestre, Chesall, totiž uprostřed kombinace odmítl skočit a ke čtyřem trestným bodům pak přibyl ještě jeden za čas. Tým tak skončil nakonec čtvrtý.

Navázat na vítězství v Cannes se také nepodařilo Valkenswaard United, a to i přes dobrý vstup do druhého kola, které zajistil bezchybnou jízdou Alberto Zorzi. Janika Sprunger však na parkuru inkasovala 16 trestných bodů a tým se výrazně propadl na dvanácté místo.

Skvěle se však předvedl tým Vienna Eagles, který dokázal v Monaku zvítězit. Za ním o pořadí na druhé a třetím místě rozhodoval dosažený čas, neboť oba týmy dokončily dvoukolovou soutěž shodně se 4 trestnými body na kontě. Rychlejší jízdy nakonec vynesly druhé místo týmu Shangai Swans, který byl právě jeden z těch, kde se měnili jezdci. Představili se tak Jessica Springesteen, Daniel Deuser a místo něj v druhém kole Roger-Yves Bost. Třetí příčku získal tým Mexico Amigos, kde startoval Yuri Mansur Guerios a Christian Ahlmann. První zmíněný jezdec přitom sedlal v sobotním kole jiného koně než v pátek.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Zdroj: www.globalchampionsleague.com




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE