reklama 11A

Zlatý olympionik Ward vede skokový žebříček FEI

Mezinárodní jezdecká federace FEI zveřejňuje na začátku každého měsíce aktuální stav žebříčků jezdců v jednotlivých disciplínách. V červnu se změnil lídr bodování parkurových jezdců, když se na první místo vyhoupl Američan McLain Ward.
07.06.2016 11:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

McLain Ward vede žebříček skokových jezdců FEI. Foto: FEI / Eric Knoll

Dvojnásobný zlatý medailista z olympijských her Američan McLain Ward se při posledním propočtu FEI Longines Ranking, tedy žebříčku nejlepších skokových jezdců světa, vyhoupl ze čtvrtého místa do vedení.

Ward tak na druhou pozici odsunul Simona Delestra z Francie, který bodování vedl od letošního března. Třetí příčku drží Němec Christian Ahlmann, který je těsně za Delestrem. Čtvrtá je Pénélope Leprevost (FRA) a pátý je někdejší dlouhodobý lídr britský jezdec Scott Brash.

McLain Ward byl nedávno zařazen s dvěma koňmi do amerického A-kádru pro letošní olympiádu v Riu. Šéf americké reprezentace Robert Ridland k tomu řekl: „Jsme šťastní za McLaina, jeho tým i majitele jeho koní. Je to extrémně talentovaný jezdec, který s koňmi pracuje s důrazem na detail, pro americký parkurový sport je ohromnou posilou.“

McLain Ward se své první olympiády účastnil v roce 2004 v Aténách, kdy rovnou získal zlato v soutěži družstev. Podruhé zvítězil s týmem o čtyři roky později při OH v Pekingu. V Londýně v roce 2012 dojel šestý v soutěži jednotlivců.

Ward začal jezdit na koni jako malé dítě, ve čtrnácti letech uspěl v soutěži pro americké jezdecké talenty USET Show Jumping Talent Derby, kterou vyhrál a o deset týdnů později vyhrál i finále této série. Stal se nejmladším vítězem a jediným jezdcem, který vyhrál v jedné sezoně derby i finále. Podle svého mladého věku dostal přezdívku The Kid.

Zajímavostí je, že Wardův otec Barney, také kdysi úspěšný jezdec, vyhrál v roce 1982 Grand Prix Devon, což bylo přesně dvacet let před tím, než tento úspěch zopakoval sám McLain.

Dodejme, že na vysokých pozicích se drží i český jezdec Aleš Opatrný. Oproti uplynulému období sice klesl z TOP100, ale stále je na výborné 104. příčce.


Zdroj: tisková zpráva FEI
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE