reklama 11C

Opatrný postupuje vzhůru skokovým žebříčkem FEI

V elitní stovce na světě je český reprezentant Aleš Opatrný a od předposlední zveřejněné verze postoupil o osm míst. V aktuálním žebříčku, v kterém je zahrnuto více než tři tisíce parkurových jezdců, figuruje český jezdec na 87. místě.
21.04.2016 17:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Aleš Opatrný je na 87. místě světového žebříčku FEI. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Sto pozic na žebříčku FEI v parkurovém skákání, to už lze opravdu nazvat špičkou, vzhledem k tomu, že jsou do něj započítávány výsledky více než třem tisícovkám sportovců. Navíc i jména, která můžeme číst na pozicích nižších, než drží Aleš Opatrný, hovoří jasně.
 
Aleš Opatrný je k 31. březnu na 87. místě FEI Longines Ranking. Zaznamenal tak od posledního sčítání bodů posun vzhůru o osm příček. Mezi osmdesátým a stým místem najdeme taková jména, jako jsou David Will, René Tebbel, Luca Maria Moneta, Robert Whitaker, Janne Friederike Meyer, Douglas Lindelöw, Felix Hassmann či Guy Williams. 
 
Na absolutní špičce jsou Francouz Simon Delestre, momentální světová jednička, Němec Christian Ahlmann na místě druhém a třetí příčku drží britský jezdec Scott Brash. 
 
Co do národností, tak FEI žebříčku dominují Němci, kteří pokud se podíváme do TOP 20, mají své jezdce na pěti pozicích, čtyři místa patří francouzským skokanům, tři Američanům a dvě Nizozemcům.  Díky jednomu jezdci se do nejlepší světové dvacítky protlačilo Švédsko, Švýcarsko, Irsko, Velká Británie, Belgie a Portugalsko
 
Celý žebříček FEI najdete POD TÍMTO ODKAZEM



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE