reklama 11A

Zimní královna 2016 ve Varech bez koruny

Ve středu se na závodišti v Karlových Varech uskutečnil poslední den tamní letošní dostihové sezóny, jehož vrcholem byl 35. ročník Mercedes-Benz Cena zimní královny pro dvouleté klisny. Dostih však nakonec musel být anulován...
29.09.2016 15:30  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

FOTO V GALERII MARCELA KLINGOROVÁ
 
V dostihu se díky pohlednému finiši prosadila svěřenka Pavla Tůmy Hessoesse (ž. Rája), když porazila favorizovanou Sašu (ž. Murzabajev) Tomáše Váni, třetí finišovala Johanka (ž. Korečková), avšak díky tomu, že Polyantě (ž. Foret) se včas neotevřel startovací box, dostihová komise musela dostih anulovat
 
Druhým nejvýznamnějším dostihem odpoledne byla dvojková Cena Jockey Clubu ČR na distanci dvou kilometrů, které se suverénně dominoval svěřenec Grega Wroblewského Solar Eclipse (ž. Janáček), šest délek za ním druhé místo vybojovala Sapsiree (ž. Rája), když ve finiši o tři čtvrtiny délky předčila  Approcaillise (ž. Chaloupka).
 

Celou zprávu najdete POD TÍMTO ODKAZEM

 
 

Zimní královna bez žezla i koruny

 
Středeční sváteční den nepatřil pouze Václavům, ale jako již mnoho let zpětně také dostihům
 
Poslední mítink letošní sezóny na karlovarském Hipodromu Holoubek je za námi. Příjemné podzimní odpoledne mělo odtajnit jméno čtvrté zimní královny, kterou po více než dvou desetiletích nejzápadnější české závodiště přivítalo. V dostihovém světě vládcem letošní zimy nebude sníh ani mráz, ale ani v cíli 35. Mercedes-Benz Ceny zimní královny první Hessoesse. Žokej Foret oznámil záhy po doběhu problém s boxem č.4 a tak trenér Polyanty podal protest proti regulérnosti dostihu. V okamžiku startu se včas neotevřela dvířka boxu a klisna na startu zaostala. Vzhledem k tomu, že přes počáteční ztrátu dokázala získat čtvrté místo, je pravděpodobné, že by za normálních okolností bojovala o vítězství.  Dostihová komise nejdůležitější test dvouletých klisen musela anulovat.  
 
Vrcholem se tedy stala Cena Jockey Clubu ČR, dvoukilometrový test II.kategorie pro tříleté a starší středotraťaře. Nedávnou vítězku mostecké Velké letní ceny Sapsiree na druhé místo s převahou šesti délek odsunul Solar Eclipce v sedle s multišampiónem Václavem Janáčkem.
 
Rámcová Cena statku Chyše se stala kořistí jediné klisny ve skromném startovním poli. Holin One na překážkách zaznamenala první plný zásah.
Milým zpestřením byl dostih deseti poníků, který je součástí oficiální celoroční pony ligy.
 
Double zaznamenal žokej Petr Foret, který stylem start-cíl odjezdil debutujícího francouzského rodáka Black Canyon a klisnu Santin na supervytrvalecké distanci tři kilometry. Ihned od startu ji poslal do vedení a postupně se soupeřům vzdalovali. Druhý v cíli Villon byl na cílové pásce vzdálen o propastných 13 délek. Vynikající finiš ze zadních pozic předvedl nakonec třetí Shadow Moon.
 
Text a foto Marcela Klingorová



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE