reklama 11A

ČSP ve Zduchovicích bude lámat početní rekordy

Pořadatelé šestého kola Českého skokového poháru 2017 ve Zduchovicích, které se koná 3. až 6. srpna, avizují během čtyř dnů rekordních 1200 startů. Necelých 1500 jich ukazuje JIS ČJF, k nimž je potřeba připočítat až 75 startů v uzavřených soutěžích.
02.08.2017 12:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Tento obrovský zájem ze strany jezdců je nepochybně spojen s nedávnou modernizací a rozšířením areálu, který tak nyní patří mezi absolutní špičku v České republice. Pořadatelé si tuto odměnu v podobě „zápisu do historie Českého skokového poháru“ nepochybně zaslouží. 
 
Je opravdu velmi pravděpodobné, že doposud nikdy neproběhlo tolik startů při jednom závodním mítinku, kolik nás čeká od čtvrtka 3. do neděle 6. srpna. Je však také otázkou, zda jiní pořadatelé tolik soutěžící ke startu vůbec připustí. Vždyť k tomu, aby se ve čtvrtek stihlo 329 startů a v pátek dokonce 375 startů je potřeba závody uspořádat v období dlouhých letních dnů, a i tak možná budou mít organizátoři zejména v pátek co dělat, aby vše stihli za regulérních podmínek (pokud tedy skutečně počet přihlášených vydrží na uvedené hodnotě).
 
O malinko volnější program již bude v sobotu, kdy by měli rozhodčí povolit start přesně 312krát (vč. 25 účastníků dílčího finále Amateur Tour). Na neděli se předpokládá se 205 starty (vč. dílčího finále Czech Junior Cupu), přičemž Velká cena Zduchovic čítá bezmála 60 dvojic, které budou chtít zabodovat na parkuru stupně T* (145 centimetrů). I když se hlavní soutěž s tímto počtem koní dosti protáhne, bude se nepochybně jednat o zajímavou podívanou. Je skvělé, že již tolik dvojic dosahuje této těžké úrovně!
 
Každopádně v následujících dnech budeme moci kromě parkurových soutěží sledovat i pořadatelský závod s časem. Ve čtvrtek a v neděli začne od 8.00 hodin, v pátek a v sobotu již od 7.00 hodin. Pokud by někoho přestalo bavit sledovat soutěžní maraton, pak se může těšit na tradiční zduchovické gurmánské speciality, včetně grilovaného selete! :o)
 
Další informace najdete v příslušném záznamu závodů – viz odkaz níže, příp. na adresách www.zavody-zduchovice.cz a www.ceskyskokovypohar.cz.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE