reklama 11D

Zástupci NH Kladruby hodnotí Rudolfův pohár 2017

Národní hřebčín Kladruby n. L. uspořádal pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky, ministra kultury Daniela Hermana a hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického od 20. do 23. 4. 2017 tradiční Rudolfův pohár. Přinášíme souhrnnou zprávu.
24.04.2017 14:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Závodů se zúčastnilo 70 spřežení z 8 evropských zemí. Téměř 150 koní absolvovalo náročné čtyři soutěžní dny. Začínalo se ve čtvrtek a v pátek drezurní zkouškou. Následoval adrenalinový sobotní maraton, při kterém jezdci společně najeli téměř 1000 km. Závody uzavíral nedělní parkur spřežení. 
 
Z domácích účastníků podal suverénně nejlepší výkon Jiří Nesvačil jun., reprezentant Národního hřebčína Kladruby nad Labem. V královské disciplíně čtyřspřeží nenašel přemožitele a ve své kategorii zvítězil. 
 
Soutěž jednospřeží ovládli reprezentanti z Polska. V soutěži dvojspřeží se nejvíce dařilo zástupci z Rakouska. Jezdci dvojspřeží pony měli v rámci své kategorie možnost získat kvalifikaci pro start v soutěžích na mezinárodní úrovni s vyšší obtížností a vítězství putuje do Německa. 
 
Ředitel Národního hřebčína Kladruby nad Labem ing. Jiří Machek k tomu dodává: „Těší mne přesvědčivé vítězství našeho reprezentanta Jiřího Nesvačila jun., ale samozřejmě to, že jsme organizaci  mezinárodních závodů úspěšně zvládli. Jezdce i návštěvníky letos prověřilo proměnlivé počasí, závod byl náročný, slunce střídal vítr a sníh, o to více obiv zaslouží nejstarší účastník závodů, který dosáhl ve věku 75 let.“
 
Další letošní významnou akcí Národního hřebčína bude Den starokladrubského koně, konaný poslední květnovou sobotu - 27. 5. 2017)
 
Zdroj: Tisková zpráva NH Kladruby
Autorka fotografií: Šárka Veinhauerová



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE